Recepten lijst
bijgerechten
aubergine-kroketten met dragon-mayonaise
Bonenburger met kaas en salade
Chinese kool met vissaus en zwart sesamzaad
Compote van kweeperen met mousserende moscato
Feta-pakketjes met tomaat en jalopeno’s
Geitenkaas-taartjes met lente-ui en paprika
Gekookte rode bietjes
Griekse feta-spinazierolletjes met za’atar
Haloumi-repen met munt en oregano
Heerlijke zelfgemaakte vegetarische balletjes- & burgerparade
Italiaanse tomatensoep met bruschetta
Koude chocoladesaus van pure chocolade
Krieltjessalade met salsa verde
Kruidige crostini met bietenpesto
Mango-salade met avocado, komkommer, sriachasaus en koriander
paprika/tomatensoep met mini platbrood
Pesto van verse oregano
Pindasaus met santen
Ravigotte-saus met groene kruidenmosterd
Rode kool met appel
Rode uienchutney
Salade van gegrilde groenten met groene pesto
Salade van watermeloen met komkommer
Sperziebonensalade met tomaat
Stoofperen in drie recepten
Vegetarische aubergineburgers
Witlof met ham en kaassaus
Witlofsalade met gedroogde cranberry’s en gehakte noten
Witlofsalade met geroosterde aardappeltjes
Zoete aardappelrösti met koriander room
Zomerse salade met feta en frisse dressing
Zucchini-balls met tzatziki
Cake & Gebak
Aardbeienbonbons met pure chocolade en catuccinoi-kruim
Amandelcake op basis van polenta
Amandelspijs
Apfelstrudel met noten custard en frambozen
Appelbeignets di mama
Appelbollen met poedersuiker
Appelcake
Appelgebakje met vanille ijs en amandelen
Appeltaartcake die ook als ontbijt kan
Balletjes van dadels en amandelen met kokos
Brownie van zoete aardappel en dadels met kokosroom
Brownie-cake van kidneybonen, dadels en frambozen
Cake met banaan en verse vijgen
Cake met druiven, volle kwark en pure chocolade
Cake met geroosterde kokos
Cake van kaki-vruchten
Cheesecake met topping van frambozen
Chocolade noten balletjes met kokos
Chocoladecake met kaneel
Chocoladelolly’s met hot energy drink
Citroen-cheesecake
clafoutis met crème fraiche en vanille
Deense droomcake
Frambozen-ricottataart met notenbodem
Frisse taartjes met zoete room, frambozencoulis en zacht fruit
Gebakken cheesecake met lemoncurd
koekjes met ongezoete jam
Kokoslimoenballen met sinaasappelschil
Lemon-courgettetaartje met lemonglazuur
Linzencake met sinaasappel en cacaonibs
Mango gebakje met lemoncurd
Mango-cake met kwark en noten
mangocake
Mini-strüdel met zelfgemaakt amandelspijs
Monchoutaart met frambozencoulis
Ontbijtkoek van volkorenmeel
Ouderwetse appeltaart
Pistache-cake met limoen en amandelmeel
Pompoentaart met speculaaskruiden en palmsuiker
Pure chocoladeballetjes met pistachenootjes en sinaasappelrasp
rabarbertaart
Ricotta-cake met speltmeel en blauwe bessen
Snelle Pastéi de Nata met pruimenvulling
Trommelkoek met kaneelsaus
Vegan kwarktaartje met vruchtentopping
Vegancake van banaan, speltmeel, dadels, vijgen en noten
Walnoten/dadel-balletjes met pure chocolade en kokos
Wortelcake met vijfkruidenpoeder en yoghurtfrosting
Worteltaart met een frosting van mascarpone, Griekse yoghurt, honing en kaneel
Worteltjestaart met sinaasappel
Dagmenu's
Dagmenu 1
Dagmenu 10
Dagmenu 100
Dagmenu 101
Dagmenu 102
Dagmenu 102
Dagmenu 103
Dagmenu 104
Dagmenu 104
Dagmenu 105
Dagmenu 105
Dagmenu 106
Dagmenu 106
Dagmenu 107 
Dagmenu 108
Dagmenu 109
Dagmenu 11
Dagmenu 110
Dagmenu 12
Dagmenu 13
Dagmenu 14
Dagmenu 15
Dagmenu 16
Dagmenu 17
Dagmenu 18
Dagmenu 19
Dagmenu 2
Dagmenu 20
Dagmenu 21
Dagmenu 22
Dagmenu 23
Dagmenu 24
Dagmenu 25
Dagmenu 26
Dagmenu 27
Dagmenu 28
Dagmenu 29
Dagmenu 3
Dagmenu 30
Dagmenu 31
Dagmenu 32
Dagmenu 33
Dagmenu 34
Dagmenu 35
Dagmenu 36
Dagmenu 37
Dagmenu 38
Dagmenu 39
Dagmenu 4
Dagmenu 40
Dagmenu 41
Dagmenu 42
Dagmenu 43
Dagmenu 44
Dagmenu 45
Dagmenu 46
Dagmenu 47
Dagmenu 48
Dagmenu 49
Dagmenu 5
Dagmenu 50,51 en 52
Dagmenu 53 en 54
Dagmenu 55 en 56
Dagmenu 57
Dagmenu 58
Dagmenu 59
Dagmenu 6
Dagmenu 60
Dagmenu 61
Dagmenu 62
Dagmenu 63
Dagmenu 64
Dagmenu 65
Dagmenu 66
Dagmenu 67
Dagmenu 68
Dagmenu 69
Dagmenu 7
Dagmenu 70
Dagmenu 71
Dagmenu 72
Dagmenu 73
Dagmenu 74
Dagmenu 75
Dagmenu 76
Dagmenu 77
Dagmenu 78
Dagmenu 79
Dagmenu 8
Dagmenu 80
Dagmenu 81
Dagmenu 82
Dagmenu 83
Dagmenu 84
Dagmenu 85
Dagmenu 86
Dagmenu 87
Dagmenu 88
Dagmenu 89
desserts / dranken
Abrikozen met room en pistachenootjes
Ananas/ amandelspijs-spiesjes met witte chocoladefondue
Appelgebakje met vanille ijs en amandelen
Carpaccio van mango met passievrucht en rode peper
chocolademousse maar dan gezonder, met aardbeien op een sticky
chocolademousse op basis van avocado en kokos
Clafoutis van amandelmeel en blauwe druiven
Drie mooie kookboeken in het zonnetje in samengesteld menu
Fiadone met frambozencoulis met lemoncurd
Flaugnarde met abrikozen
Flensje met sinaasappel/ passievruchten-saus, meringe en roomijs
Ganache op koekkruim
Gebakken vijgen met kruidenroomkaas in portsaus
Gegrilde ananas met papaja en mascarpone
Gestoofde kweeperen met koekkruiden
Gezonde chocolade mousse met cacao nibs
Gezonde chocolademousse met mango
Gezonde mini panna cotta’s met mango
Griesmeelpudding van amandelmelk met sinaasappelsaus
Hangop met sinaasappel/ lemon/ paprika-dressing en geroosterde amandelen
Heerlijke smoothie van karnemelk, blauwe bessen en banaan
Jamie Olivier’s pannacotta met koffiesiroop
Kaischerschmarren
Kaneel-ijs met topping van pistache-noten en zuidvruchten
Kokoscrèpes met ahorn-ricotta en aardbeien
Kwarkpudding met verse kersen
Mango-rozet met sesam-ring en mango-custard
Mango-suprise
Mascarpone-limoentaartje met frambozencoulis
Panna cotta van witte chocolade met frambozencoulis
Panna-cotta van witte chocolade en een topping van oranje paprika, lemoncurd en sinaasappellikeur
Pannenkoekjes met kwark en abrikozen uit Israël
Pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop
Smoothie van watermeloen met wilde perzik en limoen
Stoofpeertjes met frambozensaus en hangop met kaneel
Tiramisu
Tiramisu met passievrucht en marsala
Tiramisû met superfoods
Tiramisu op basis van ricotta en Griekse yoghurt
Vegan vanille-ijs met sinaasappelsaus
Verfrissend drankje van karnemelk met blauwe bes
Verrassing in glaasje van mango, Griekse yoghurt en munt
Verse ananas met chocoladesaus
Warm rood fruit met crumble
Worteltjestaart met sinaasappel
Zelfgemaakt wit chocolade-ijs met verse ananassoep en zelfgemaakte kletskoppen
Zoete avocadocrème met crunchbodem
Zoete sushi
Gastblog
Hartige hapjes
Amandel-tapenade
Ansjovisboter met verse kruiden en knoflook
aubergine-kroketten met dragon-mayonaise
Baba ganoush
Bietenchips met bietenhumus
Boekweitwrap met geitenkaas, tomatenpeso en rucola
Burrata met gemengde rauwkostsalade met zoete appelazijn en dragon, en gemengde olijven met ciabatta en kruidenolie.
Burrata met hartige salsa
Crostini met roomkaas en bleu d’auvergne
Crostini met salieboter en tuinbonenspread en salamiboter met spinazie
Crostini met verschillende toppings
Crostini’s met burrata en in de oven geroosterde tomaatjes in knoflookolie
Dimsum met shitaken en Chinese kool
Dip van Griekse yoghurt met ansjovisjes
Drie mooie kookboeken in het zonnetje in samengesteld menu
Feta met gemarineerde tomaatjes in tijm en verse rozemarijn
Feta-crème met geroosterde paprika
Forelspread met crème fraiche en limoensap
Geitenkaas-taartjes met lente-ui en paprika
Geitenkaasrolletjes met rozemarijn en paprika
Gemarineerde en geroosterde kikkererwten
Griekse feta-spinazierolletjes met za’atar
Hartige taartjes met vergeten groenten en geitenkaas
Hummus met zongedroogde tomaatjes, en zelfgemaakte tortilla’s
Kastanjechampignons met kruidenroomkaas
Pittige gevulde portobello’s met kruidenroomkaas
Platbrood uit de koekenpan
Tofu-pakora’s met rode uiienraita
Tonijnsalade met koekkruiden
hartige taart
‘Koude Preitaart’
Geitenkaas-taartjes met lente-ui en paprika
Griekse spinazietaart
Hartige preitaart
hartige quiches met stoofpeer en blue stilton
Hartige taart heel veel geroosterde groenten
Hartige taart met wortel, broccoli, tomaatjes en rode cheddar
hartige taart van snijbiet, ricotta en feta
Hartige taart van zoete aardappel, courgette, paprika en zoete uien met drie kazen
Hartige taartjes met vergeten groenten en geitenkaas
Knoflooktaart Ottolenghi
Pompoentaart met geitenkaas en pijnboompitjes
Home-alone-dinner
Kip piripiri à la Hedwig met pittige tomatenrijst en mango-salsa
Maaltijd van wat nog restte van BBQ: geroosterde feta met jalopęno-pepers op gegrilde groenten, tzatziki, en dessert
Manchego di melanzane
Spaghetti met romige venkelsaus en gerookte zalm
Zoete aardappelstamppot met vegetarische balletjes
Hoofdgerecht
‘Beef Wellington’ op vegetarische wijze
‘Koude Preitaart’
Aangeklede kikkererwten met Griekse rondo en yoghurtsaus
Aardappel/ knoflookpuree met roergebakken groenten, caponata en vegetarische worst
Aardappeltaartjes met salade en gerookte forel
Asperge visschoteltje met krieltjes
Asperges met botersaus op simpele wijze met ham en ei
Asperges met ei, boter en vegetarische schnitsel
Asperges met verse krieltjes in de schil, gerookte zalm, ei en Hollandse-saus en aardbeiendessert
aubergine-kroketten met dragon-mayonaise
Aubergine-rolletjes met wilde spinazie en ricotta in kruidige tomatensaus
Auberginerolletjes met soffrito en ricotta
Belgische stamppot met gemarineerde vis
Bietensalade met zoute haring
Bloemkooltaart ala Ottolenghi
Blote billetjes in het gras
Boekweitnoodles met gegrilde tahoe, en pindasaus met gehakte noten en zoetzure komkommersalade
Boerenkoolstamppot met zoetzuur van rode paprika en augurk
Bonenburger met kaas en salade
Bonenpuree met pittige paddestoelen saus
Broccoli Mac’N Cheese
Bulgur met geroosterde groenten en za’atar en harissa-saus
Caponata met parelcouscous en pistachenootjes
Casserole van witte bonen in verse tomatensaus
Champignon au vin
Chilischotel met guacamole
Chinese kool met vissaus en zwart sesamzaad
Combi van broccoli-en zilvervliesrijst met Italiaanse gehaktballetjes in verse tomaten/ paprikasaus
Compote van kweeperen met mousserende moscato
Coq au Vin
Coquilles op een bedje van bloemkoolpuree
Couscous met gebakken zalm en crème fraîche
Couscous met gegrilde groenten en kip
Couscous met gemarineerde scharrelkip en frisse yoghurtsaus
Couscous met veel groente, harissa en raita
Couscous van broccoli met mediterrane groenten, zeebaars en rode curry met trassi
Couscous, groene asperges, groene kruiden en sojavinaigrette
Curry met heel veel groenten en saffraanrijst
Curry met spinazie, tofu, pompoen en quinoa
Curry met zoete aardappel en krokante tofu
Dahl met dikke yoghurt en geroosterde amandelen
De ultieme bietenburger
Dorade en zeebaars met stoofschotel van zoete tomaatjes, olijven en balsamico
Dorade op de huid gebakken met truffelrisotto
Dorade op een bedje van zomergroenten en timpaantje met Saffraanrijst
Drie kleuren stamppot
Drie mooie kookboeken in het zonnetje in samengesteld menu
Eendenborst met eenvoudige sinaasappelsaus
Eendenborst met Oosterse pruimensaus, lilt gem sla en basmatirijst
Eendenborst op Thaise wijze
Enchilada’s met pompoen en zwarte bonen
Falafel met harissasaus, salade met zadenmix, blauwe bessen en frambozen
Falafel met muntyoghurt en couscous
Fazant met witlof, tijm en gekonfijte aardappels
Feestelijke pakketjes met linzen en bieten-granaatappel-siroop
Feta-pakketjes met tomaat en jalopeno’s
Flamkuchen met geitenkaas
Formaggio e noci met parmezaan, salie en geroosterde walnoten
Frittata met groene asperges, koolrabi, rode puntpaprika, feta en oranje tomatensaus
Galdo gado met casave chips
Gamba’s in verse kruidenroomsaus met venkel
Gamba’s met pittige roomsaus en geroosterde groenten
Gebraden kip met sumak, za’atar en citroen
Gegratineerde ovenschotel van spaghetti met verse tomatensaus, geroosterde groenten en kruidige ricotta en parmezaan
Gegrilde aubergine met sesamsaus en couscous
Gegrilde haloumispiesjes met rode en gele paprika en couscous met kruiden
Gegrilde tonijn met caponata
Gegrilde witlof met kalkoenspekjes en tijm
Gegrilde zalm met caponata en zilvervliesrijst
Gehacktballetjes met rode wijn/ frambozensaus en knolselderijpuree
Gehaktballetjes in verse tomaat/ paprikasaus, met tarwekorrels en sperziebonen
Gehaktballetjes met feta en verse basilicum
Gehaktballetjes met spinazie in tomatensaus
Geitenkaas-taartjes met lente-ui en paprika
Gekarameliseerde spruitjes met mangochutney
Gekookte rode bietjes
Gelakte zalm met Oosterse groenten en sobanoodles
Gelakte zalm met wasabicrunch en lauwwarme zeekraalsalade met aardbeien, sugarsnaps en zoete tomaatjes
Gele basmatirijst met verse curry, Shanghai-paksoi en gamba’s met rode paprika
Gele courgette-spaghetti met venkel en gegrilde zalm met kruidenolie van basilicum en kappers
Gele rijst met sambal-gorengboontjes, gemarineerde tempé en salade van komkommer, mango en rode peper
Gemarineerde Kabeljauw ‘en papillotte”
Gemarineerde tempé met pindasaus, sobanoodles met courgetti, sugarsnaps en sesamzaadjes
Gemarineerde tempé met pittige groenten, sobanoodles en komkommersalade met dressing van appelazijn en bruine suiker
Gemarineerde zalm met geroosterde groene asperges, tomaat en paprika en spaghetti met rucola en parmezaan
Gepofte zoete aardappel met paprikastoof
Geroosterde aardappels op Griekse wijze met gegrilde kip, yoghurtsaus en sperziebonen
Geroosterde groenteschotel met avocado-mayo
Geroosterde koolrabi en zoete aardappel met sesamdressing
Geroosterde koolrabi met dressing van sesam
Geroosterde pompoen met Saltimbucca van kip en pompoensaus
Geroosterde zalm met citroentijm en in balsamico en olijfolie gestoofde tomaatjes en olijven
Geroosterde zoete aardappels in tomatensaus met dille en kardemom
Gestoofde kip uit de oven met bleekselderij, tomaat en feta
Gestoomde zalmpakkertjes met nori en Oosterse saus
Gevulde courgette-bloemen met gegrilde maiskolf en romige pasta
Gevulde koolrabi’s met gerookte paddestoelenragout
Gevulde koolrolletjes met linzen in verse tomatensaus
Gevulde loempia van ei met lichte pindasaus
Kerstmenu's
Fusion Italiaans in stijl
Kerstmenu ‘Chique met gemak’
Kerstmenu ‘Op Sjiek’
Kerstmenu ‘Stijlvol Mediterraans’ 2018
Kerstmenu 2016 ‘Lekker Elegant’
Kerstmenu met vis 2018
Kerstmenu op zijn Toscaans met een twist
Kerstmenu Pools 2017
Kerstmenu van vier gangen met vlees en vis
Vegetarisch vier-gangen- kerstmenu 2018
Vegetarisch zes-gangen-kerstmenu 2018
Kookboek recensie
‘Eerste hulp bij Reukverlies’
Kookboek-recensie ‘De Vega Optie’ van Joke Boon
Kookboekrecensie ‘Linzen’
Kookboekrecensie ‘Koken met Kleur’
Linzencake met sinaasappel en cacaonibs
Lunch
alade met kidney- en zwarte bonen, bleekselderij, avocado en rode cheddar
Auberginefritters met yoghurt-dillesaus
Broodje ‘bal’ met kruidensaus en salade
broodje avocado met ansjovis, tomaat en rucola
Broodje eisalade met verse dragon
Broodje forelfilet met groene kruiden/ mosterdsaus
Broodje hummus met gegrilde groente en licht aangemaakte krulsla
Broodje kaasfondue
Broodje makreel met appel en rode peper
Broodje met avocado/ eisalade met tomaat
Broodje pindakaas met mango chutney en salsa
Broodje Stroganoff
Bruschetta
Bruschetta met feta
Bruschetta met geroosterde groenten en burrata
Burrata met hartige salsa
Caprese met haloumi
Caprese salade met mango en basilicumolie
Caprese van geroosterde tomaatjes en basilicumolie
Desemboterhammen met ei, wasabimayonaise en kiemgroenten
Dikke Toscaanse tomatensoep
Dip van Griekse yoghurt met ansjovisjes
Doperwtjes-soep met feta, zongedroogde tomaatjes en een tosti met feta en verse oregano
Drie-kazen-tosti met salade van avocado, rode paprika en tomaatjes
Feta-pakketjes met tomaat en jalopeno’s
Franse uiensoep met rode pesto en gegratineerde crostini met blue stilton
Gazpacho met jalopêno-pepers
Gegrild brood met avocado, dragon en paddestoelen
Gegrilde tortilla met hummus en geroosterde groenten
Geroosterd brood en roerei met dragon, bieslook en gerookte forel op botersla
Geroosterd volkoren brood met Griekse yoghurt, ansjovis tomaat en oregano
Gevuld platbrood met mozzarella en groene pesto
Griekse omelet met salade en ciabatta met tzatziki
Griekse salade met groenten, feta en oregano
Griekse salade met mozzarella
guacamole met rivierkreeftjes, gerookte zalm en toast
Hartig taartje met een bodem van zoete aardappel
hartige taart van snijbiet, ricotta en feta
Hartige taartjes van gerookte forel met avocado en appel, zoetzuur van snijbonen en verse tomatensaus
Heerlijk vullende Franse uiensoep
Humus met watermeloensalade
Huzarensalade met zwarte bonen met een courgettesoep
Italiaanse salade met buffelmozzerella, parmaham en zoete tomaatjes
Italiaanse tomatensoep met bruschetta
Kleurrijke gazpacho met frisse topping
Krokante volkoren wrap met Chili sin carne, guacamole, zure room en sriacha
Krokante wrap met kidneybonen en guacamole
Kruidige crostini met bietenpesto
Lekker frisse tonijnsalade met citroenmayonaise en kiemgroente
Maïs-taco’s met komkommersalade, vegetarische balletjes, yoghurt-en srirachasaus
Mais-tortilla met een vulling van kidneybonen en een salsa van mango en avocado
Mexicaanse tortilla met guacamole
Omelet met groene asperges, rode paprika en salade
Oosterse garnalenbisque met geroosterd stokbrood en ansjovisboter met koriander
Oosterse schotel van wortel, pittige Oosterse saus en ei
Panzanella met gegrilde paprika en haloumi
Pittige ragout van paddestoelen en paprika
Platbrood met witte bonen-puree, aspergelinten en feta
Poké Bowl
Polenta-puntjes met zoete tomaatjes, buffelmozzarella en verse oregano-pistou
Portobello met groentenragoût
Portobello’s gevuld met roquefort op een salade van baby-leaf en tomaatjes
Quesadilla’s met prei en kruidenroomkaas
Quesadilla’s met zalmfilet en wasabi/karnemelksausje
Quesadilla’s met Mediterrane groenten en jalopeno’s
Quesadilla’s van maistortilla’s met 30+kaas, jalopenopepers, en een salsa van avocado, komkommer en tomaat
Quinoa met avocado, geitenkaas en granaatappelpitjes
Quinoa/ geitenkaas-balletjes met witte druiven en zoete tomaatjes op salade
Ragout van paddestoelen en wortel
Rijstrolletjes met limoen/ sojasaus
Romige crèmesoep van courgette en verse kruiden
Rucolasalade met tomaat, olijven, prosciuttoham en een parmazaankoekje
Rucolasalade met zachte geitenkaas, pecannoten en witte druiven
Salade met gekaramelliseerde pecannoten, blauwe druiven, tomaatjes en bleu d’auvergne
Salade met roquefort en speltbrood
Salade met watermeloen en feta met geroosterd volkorenbrood en guacamole
Salade Nicoise
Salade van buffelmozzerella, parmaham en tomaat
Salade van gegrilde rode paprika en haloumi
Salade van geitenkaas, avocado en granaatappelpitjes
Salade van gerookte forelfilet avocado en zachtgekookt ei
Salade van gerookte kip, mango, avocado met mosterd-honingdressing
Salade van hummus, avocado, groene asperges en ei
Salade van watermeloen met komkommer
Salade van zwarte bonen met groenten en rode bieten/ granaatappel vinaigrette
Sashimisalade met sobanoodles en crunch
Shakshuka à la Hedwig met gegrilde tortilla met zure room, cheddar en avocado
Snijbiet met frisse groenten, feta, en dressing van granaatappelsiroop
Soufflé met kwark, geitenkaas en bieslook
Spaanse salade met mango en in de oven gedroogde serranoham
Spelt-pitabroodje met feta-crème van geroosterde paprika’s en rauwkost
Speltbroodje met fetacrème, rode paprika, tomaatjes en mini-basilicum
Stokbrood met fondue van camembert Rustique
Sushi lunch
Sushi-rol van boekweit-pannenkoek met wasabi-mayonaise, avocado, krabsticks, koriander, sla en sojasaus
Tartelettes met zeekraal en geitenkaas
Tijgerbolletjes met roomkaas en gerookte zalm
Tonijnsalade met geoosterd pitabrood
Maaltijdsalades
Aardappeltaartjes met salade en gerookte forel
Bietensalade met zoute haring
Krieltjessalade met salsa verde
Maaltijdsalade met zalm
Nieuwjaarslaatje
Oosterse salade met wakamé, radijs, komkommer en wasabinootjes
Parelcouscous-salade met watermeloen, gegrilde haloumi en pittige saus
Quinoa-salade met gegrilde groenten, verse geitenkaas, spinaziesalade en knoflooksaus
Salade van geroosterde asperges, courgette en haloumi
Sobanoodle-salade met gegrilde zalm op een bedje van komkommerspaghetti
Witlofsalade met gedroogde cranberry’s en gehakte noten
Zomerse salade met feta en frisse dressing
Makkelijke maaltijd
Haloumi-repen met munt en oregano
Kruidige bloemkoolrijst met kidneybonen en tomaten-paprikasaus
Roerbakschotel met vegetarische balletjes en yoghurtsaus
Spaghetti met roquefortsaus, en roergebakken spinazie met gegrilde tomaatjes
Stamppot rucola met kaasburger en salsa
Stamppot wilde spinazie met rode paprika en gebakken kaasplak met Provençaalse mosterd
Volkoren wraps met ragout en camembert
Zoete aardappelstamppot met snijbonen
Mijn Eetdagboek
Eetdagboek 1
Eetdagboek 10
Eetdagboek 11
Eetdagboek 12
Eetdagboek 13
Eetdagboek 2
Eetdagboek 3
Eetdagboek 4
Eetdagboek 5
Eetdagboek 6
Eetdagboek 7
Eetdagboek 8
Eetdagboek 9
Ontbijt
“Sachertorte” in een glaasje
Ananastaartje met magere kwark, honing en kaneel
Appeltaart-schoteltje met halfvolle kwark met honing en kaneel
Bakbanaan met geroosterde noten en magere kwark met iets honing
Banaan/ courgette-muffins met peer, kaneel en gele rozijnen
Banaanpannenkoek met mango en kokos
Bananenpancakes met verse mango, aardbeien en blauwe bessen
Boekweit-pancakes van karnemelk en mango
boekweit-pannenkoek met geraspte appel, kaneel en noten
Boekweitpannenkoek met appelstroop en blauwe bessen
Boekweitpannenkoek met mango en verse aardbeien
Boekweitpannenkoek met sharon-fruit, blauwe bessen en honing
Boekweitpannenkoek met witte druiven en kokos
Boekweitvlokken met gebakken appel en gekaramelliseerde walnoten
Bulgur met ongezouten noten, dadels, appel, kaneel en gele rozijnen
Chocolade-kokos-havermout met Griekse yoghurt en zacht fruit
Chocolademug met mango en kersen
Clafoutis uit de koekenpan met banaan en havermout
Courgette-banaanpannenkoek
Dikke volkoren toast met ricotta, verse vijg en geroosterde noten
Drie in de pan met gedroogde abrikozen en warme honing
Drie in de pan van pompoen met dadelsiroop
Driekleuren-quinoa met appel, aardbeien en noten
Frisse flens met munt en vulling van vers fruit
geitenyoghurt met granola en peer
Geroosterd brood met ricotta en verse aardbeien
Gevulde pannenkoek met citroenyoghurt en mango
Gezonde ontbijtgebakjes
Granola
Granola met verse gember en mineola
Granola uit de pan met kwark en vers fruit
Griekse yoghurt met siroop van verse mango, aardbei, blauwe bessen en amandelen
Havermout met kaki en vers gebrande noten
Havermout met wortel en geroosterde abrikozen
Havermout-Pannenkoek met verse ananas en gehakte noten
Havermout-pompoenschoteltje
havermoutpannenkoekjes met kersen en aardbeien
Havermoutpap met kaneel, banaan, gehakte noten en mango
Havermoutpap met speculaaskruiden en gebakken banaan
Havermoutpap met zoete aardappel en kaneel
kerststol met snel-klaar amandelspijs
Koningsontbijt van overnight-oats en goijbesjes
laagjes-ontbijt van granola uit de pan, Griekse yoghurt en passievrucht
Mango-pannenkoekjes met kokos
Muffins van zoete aardappel wortel en appel
Ontbijtkoek van volkorenmeel
ontbijtmug’ met aardbeien, blauwe bessen en kokos
Ontbijtpizza met custard, kwark en fruit
Ovenschoteltje: crumble met pompoenpitten, op mango, appel, gedroogde abrikozen en blauwe bessen
Overnight-oats met Griekse yoghurt, mango en havermout, passievrucht en walnoten
Overnight-oats met noten, verse vijgen en honing.
Overnight-oats van havermout en cashewnoten met blauwe bessen
Overnightoats met glijbesjes en aardbeien
Overnightoats met passievrucht
Overnightoats van passievrucht met kardemom en noten
Pancakes met “chocoladepasta” en aardbeien
Pancakes met schapenyoghurt en pareltjes van aalbessen
Pancakes van kaki met dadel stroop
Pannenkoek van havermout en pruimencompote
Pannenkoekjes van bakbanaan, koekkruiden en vers fruit
Pap van Teff met banaan en kaneel
Perencrumble met Griekse yoghurt en limoenrasp
Pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop
Quinoa met blauwe bessen, gedroogde abrikozen en kokos
Quinoa met blauwe bessen, witte druiven en pecannoten
Quinoa met kiwi en appel, geroosterde kokos en gehakte noten
Quinoa met mango, aardbeien, geroosterde noten en kokos-chips
Ricotta pannenkoek met appel
Ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen coulis
Ricotta-ovenschoteltje met druiven, banaan, mango, noten en kokos
Ricotta/banaan pannenkoekjes met verse gember
Roergebakken banaan met ei, kwark en amandelen
Rõsti van Cheramoya, met Griekse yoghurt, honing en kaneel
Scrambled banana with egg and oats
Snelle granola met gebakken banaan en romige kwark
Super Power ontbijt van quinoa, gekaramelliseerde pecannoten en mango
Vier in de pan van boekweit en banaan, met verse frambozen
Volkoren pannenkoek met bananenmousse en frambozencoulis
Volkoren pannenkoek met gebakken banaan
Warme havermoutpap met koekkruiden en tuttifrutti
Wentelteefjes van liefde & passiebrood met koekkruiden, granaatappelpitjes en schapenyoghurt
Wentelteefjes van muesli-bol met dadelstroop
Wentelteefjes van rogge-rozijnenbrood met mango en kokos
Wortelcake met vijfkruidenpoeder en yoghurtfrosting
Zoete aardappel pancakes met yoghurt
Zoete socca uit ‘Koken met Kleur’
pasta
Auberginerolletjes met soffrito en ricotta
Broccoli Mac’N Cheese
Formaggio e noci met parmezaan, salie en geroosterde walnoten
Gamba’s in verse kruidenroomsaus met venkel
Gamba’s met pittige roomsaus en geroosterde groenten
Gegratineerde ovenschotel van spaghetti met verse tomatensaus, geroosterde groenten en kruidige ricotta en parmezaan
Gehaktballetjes met feta en verse basilicum
Gemarineerde zalm met geroosterde groene asperges, tomaat en paprika en spaghetti met rucola en parmezaan
Gestoofde kip uit de oven met bleekselderij, tomaat en feta
Gevulde courgette-bloemen met gegrilde maiskolf en romige pasta
Gnocchi met geroosterde zoete tomaatjes
Gnocchi met wilde spinazie verse tomatensaus
Groentelasagne met ricotta
Italiaanse aubergine-rolletjes in tomatensaus
Italiaanse aubergineschnitzels in pittige tomatensaus
Italiaanse pasta met gegrilde ricotta
Kabeljauw met een topping van tomaat en tapenade en verse tomatensaus
Kabeljauw omwikkeld met rauwe ham met wortel en sugarsnaps in saffraansaus
Kabeljauwfilet in coburgerham met feta op een bedje van groenten
Kip met blue d’auvergne roomsaus en geroosterde pompoen
Kip stroganoff met pasta
Kipfilet met pittige stroganoff
Kippenbouten in Italiaanse rode wijnsaus met bleekselderij
Kippendijen met gorgonzola saus
Krokante zalmfilet en paddestoelen-saus met trassie
Lasagne
Lasagne met ratatouille en drie soorten kaas
Lasagne van spaghetti met gerookte zalm en gamba’s
Linguine met artisjok en parmezaan
Linguine met gamba’s in pittige roomsaus
Linguine met gedopte tuinboontjes met zelfgemaakte pesto van citroenmelisse, basilicum en zongedroogde tomaatjes.
Linguine met geroosterde aubergines en pittige chorizo
Linguine met geroosterde groenten en verse pesto
Linguine met pittige tomatensaus
Linguine met zoete tomaatjes, olijf en parmezaan
Ovenschotel met groenten en gerookte mozzarella
Paddestoelen stroganoff met pappardelle
Paddestoelen stroganoff met zwarte pasta
Pappardelle met chorizo en geroosterde groenten
Pappardelle met gemengde paddestoelen
Pappardelle met oesterzwammen, portobello en in roomboter gebakken salie
Pappardelle met truffeltapenade en burrata
Parelhoenfilet Saltimbocca in verse tomatensaus
Pasta alla norma volgens Ottolenghi
Pasta bolognese met chorizo
Pasta met boursin, verse kruiden en garnalen
Pasta met gegrilde ricotta uit de oven met verse salie
Pasta met gele, oranje en rode tomaatjes en verse tijm
Pasta met romige groentesaus en gamba’s
Pasta met venkel in kaassaus
Penne bolognese met geroosterde groenten
Penne met artisjokken en parmezaan
Penne met geroosterde groenten en burrata
Penne met oesterzwammen in pittige roomsaus
Penne met ricotta, tomatensaus en gegrilde aubergines
Penne met roomkaas, pijnboompitjes, geroosterde tomaten met salie en rozemarijn
Penne met zalm en kruiden roomsaus
Pittige penne met rode pesto-saus, paddestoelen, dille en parmezaanse kaas
Rigatoni di mama
Romige pasta met gerookte zalm
Saltimbocca van kabeljauw, salie en serranoham met tagliatelle en groene asperges
Siciliaanse pasta alla Norma met chorizo
Spaghetti aglio e olio met courgette
Spaghetti aglio met geroosterde tomaatjes uit de oven en vegetarische balletjes
Spaghetti Bolognese
Spaghetti bolognese van quorn en kastanjechampignons
Spaghetti Carbonara met dille
Spaghetti con peperoni e parmigiano
Spaghetti gorgonzola met courgette
Spaghetti met artisjokken en coquilles
Spaghetti met aspergelinten en gele courgettini
Spaghetti met coquille-roomsaus met zalm en dille
Spaghetti met courgetti, roze garnalen, en roomsaus
Spaghetti met gamba’s & romige safraansaus van de foodblog Piccanti
Spaghetti met gamba’s, bacon en groene asperges
Spaghetti met gehaktballetjes en geroosterde groenten
Spaghetti met geroosterde groenten en gorgonzola
Spaghetti met groene asperges, tomaatjes, courgette, groene olijven, mozzerella en verse tijm
Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille
Spaghetti met knoflookgarnalen en venkel
Spaghetti met pesto en mozzarella
Spaghetti met romige venkelsaus en gerookte zalm
Spaghetti met tomatensaus, ansjovis en geroosterde zalm met kruidige dyonmosterd
Spaghetti met vegetarische gehaktballen
Spaghetti/ corretti met roomsaus met boursin en gedroogde serranoham
Tagliatelle à la Puttanesca
Tagliatelle met coquilles, saffraan-roomsaus en groene asperges
Tagliatelle met geroosterde pompoen, oregano, verse tomatensaus, spinazie en feta
Tagliatelle met pesto van rucola
Tagliatelle met romige saus, oesterzwammen, gedroogde Italiaanse ham en oude geitenkaas
Twee makkelijke lekkere pasta’s
Tweekleuren tagliatelle met gamba’s en kabeljauwtartaar, met groenten in tomatensaus
uit de oude doos: Lasagne van laagjes roergebakken groenten, verse tomatensaus, penne, olijven en buffelmozzerella
Vegetarische lasagne van huttenkäse en spinazie
Verse lasagne met kruidige bechamelsaus
Verse lasagne met roquefortsaus, spinazie en ricotta
Verse lasagne met spinazie en ricotta
Verse lasagne met zalm, courgette en doperwten
Volkoren penne met verse paprika/ tomatensaus met gegrilde courgette en geraspte geitenkaas
recepten geschreven voor Smaakvol NH
Gevulde Portobello met ratatouille
Oosterse groenten met harissa
Penne met ratatouille
Pittige tofu met Oosterse groenten in Oosterse pruimensaus
Saffraan risotto met gekarameliseerde witlof
Siciliaanse Caponata met polenta
Stoofschotel met zuurkool
Tagliatelle met chorizo van zwarte bonen
Recepten geschreven voor Vegatopia
Amandelcake met noten en abrikozen
Aspergetaart met notenbodem en vulling met cheddar, blauwe kaas en salie
Aubergineschotel met gekaramelliseerde ui en Griekse salade
Avocadotaart met noten, dadels, kokos en ahornsiroop
Blini’s van pastinaak met rode bieten-brunoise
Buitenbeentjes gevuld met tomatenrisotto
Cheesecake van witte chocolade en lemoncurd
Crème van mascarpone en gemarineerde geroosterde kikkererwten en verse basilicum, met een topping van zoetzuur van biet, komkommer en geroosterde kikkererwten
Crème van mascarpone en gemarineerde geroosterde kikkererwten en verse basilicum, met een topping van zoetzuur van biet, komkommer en geroosterde kikkererwten
Eiersalade met kervel & kurkuma
Frisse puddinkjes met limoen, sinaasappel en geroosterde amandelen
Fusion Italiaans in stijl
Gegratineerde tijgerbolletjes gevuld met roerei
Gegrilde tofu met kokossaus, couscous en gewokte groenten
Gekaramelliseerde witlof gegratineerd met roquefort en pistachenootjes met zoete-aardappelmuffins
Gele paprikasoep met truffelaardappel-chips en tuinkers
Gele wortelcakejes met clotted cream
Gele wortelcakejes, clotted cream & frambozencoulis
Gevulde uien met kaas en soldaatjes
Groente-paddenstoelenpastei met linzen en krokante aardappelpuree
Halloumi met rode-uiensaus, gele rijst en diverse groenten
hartige aspergetaart met gerookte tofu
Hartige taart met een bodem van courgette en winterwortel
Hartige taart met rode cheddar, pastinaak, aardpeer en pompoen
Hartige taart van filodeeg, gerookte tofu en asperges
Hartige taartjes met aardpeerrösti, zoete aardappel, portobello en ricotta
Herfstpaté van paddenstoelen en pompoen met gorgonzolasaus
Hummus van flageolets, sereh & verse basilicum
Hummus van flageolets, sereh & verse basilicum
Kidneybonen met kleurige groenten in piccalillysaus en geroosterde avocado
Kikkererwtensoep met rode curry
Kofta met een harissa-sinaasappelsausje en parelcouscous
Kruidenroomkaas van bieslook, peterselie & munt
Kruidenroomkaas van bieslook, peterselie & munt
Kruidige bloemkoolrijst met kidneybonen en tomaten-paprikasaus
Kruidige bloemkoolrijst met kidneybonen en tomaten-paprikasaus
Linzenburgers met avocado-wasabisaus, zoete-aardappelfriet en gekaramelliseerde witlof
Linzenburgers met avocado-wasabisaus, zoete-aardappelfriet en gekaramelliseerde witlof
Linzenschotel met guacamole en koriander
Loempia van witte asperge, vegetarische ham en pesto met oude geitenkaas
Mediterrane burger met kaaskletskop op verse tomatensaus
Ontbijt van naakte haver met gele rozijnen, rabarbercompote en granola
Ovenschotel met witlof en kaas en daarbij kruidige aardappelpuree
Pannacotta van mango met koffiesiroop en walnotencrunch
Pasta met geroosterde groenten, tomatensaus en burrata
Pasta met verse tomatensaus, geroosterde groenten, feta en oregano
Pastinaak-pannenkoeken met een salade van rode biet, rode ui en peer, Franse blauwe kaas en crème de balsamico
Pastinaak-pompoensoep met een paddenstoelentopping en crostini met camembert, blauwe druiven en tijm
Patatas bravas met gevulde portobello’s
Pindasoep met pittige topping
Pittige paddestoelenschotel op zoete aardappelpuree met een crunch van zwarte bonen en walnoten
Pittige risotto met salie en burrata
Preistamppot met kampersteur
Pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop
Pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop
Quesadilla’s met kastanjechampignons en cheddar
Reuzeravioli met kastanjepuree, geroosterde pompoen en salieboter
Risotto met paddenstoelen, rucola en parmezaan
Rode parelcouscous met biet, gegratineerde geitenkaas en stoofpeertjes
Romige courgette-bloemkoolsoep met kerrie
Romige spaghetti met oude geitenkaas, krokante kikkererwten en geroosterde wortel
Roqueforttorentjes met gele-rozijnencompôte
Rozetten van filodeeg met mango en rode bessen
Salade met groene asperges, jonge bladsla, zeekraal, donkere linzen en erop een gepocheerd eitje met zoete-aardappeldressing
Soufflé met ricotta en salie
Spaghetti met geroosterde pompoen en walnootpesto
Stamppot van radijsjes met loof en pittig walnoten-paddenstoelengehakt
Tomatenrisotto met wilde spinazie, ovengegaarde tomaten en feta
Tulband van saffraanrisotto, saus van bospeen, doperwten en groene aspergelinten
Valentijnpakketje met camembert, tijm en studentenhaver, gegratineerd met honing en verse noten
Vegetarische Griekse stamna
Wellington van Portobello
Zoete-aardappelfriet met sumak, roergebakken flower sprouts, noten-paddestoelenballetjes met linzen, salie en een frisse kruidensaus
Rijst/noodles/couscous
Boekweitnoodles met gegrilde tahoe, en pindasaus met gehakte noten en zoetzure komkommersalade
Bulgur met geroosterde groenten en za’atar en harissa-saus
Caponata met parelcouscous en pistachenootjes
Combi van broccoli-en zilvervliesrijst met Italiaanse gehaktballetjes in verse tomaten/ paprikasaus
Couscous met gebakken zalm en crème fraîche
Couscous met gegrilde groenten en kip
Couscous met gemarineerde scharrelkip en frisse yoghurtsaus
Couscous, groene asperges, groene kruiden en sojavinaigrette
Curry met heel veel groenten en saffraanrijst
Curry met zoete aardappel en krokante tofu
Dahl met dikke yoghurt en geroosterde amandelen
Dorade op de huid gebakken met truffelrisotto
Eendenborst met Oosterse pruimensaus, lilt gem sla en basmatirijst
Eendenborst op Thaise wijze
Falafel met muntyoghurt en couscous
Gegrilde aubergine met sesamsaus en couscous
Gegrilde haloumispiesjes met rode en gele paprika en couscous met kruiden
Gehaktballetjes in verse tomaat/ paprikasaus, met tarwekorrels en sperziebonen
Gehaktballetjes met spinazie in tomatensaus
Gelakte zalm met Oosterse groenten en sobanoodles
Gele basmatirijst met verse curry, Shanghai-paksoi en gamba’s met rode paprika
Gele rijst met sambal-gorengboontjes, gemarineerde tempé en salade van komkommer, mango en rode peper
Gemarineerde Kabeljauw ‘en papillotte”
Gemarineerde tempé met pindasaus, sobanoodles met courgetti, sugarsnaps en sesamzaadjes
Gemarineerde tempé met pittige groenten, sobanoodles en komkommersalade met dressing van appelazijn en bruine suiker
Gevulde koolrabi’s met gerookte paddestoelenragout
Goulash
Groente Taijine met abrikozen en geroosterde amandelen
Groentecurry met krokante tofu
Groenten tajine met rozenharissa
Heerlijk verwarmende winterse couscous
Indiase curry met kip
Indiase curry met vis en prei
Indische asperges à la ‘Koken met Karin’ met gele basmatirijst
Kabeljauw met saffraan, rozijnen en honing
Kabeljauw-tartaar met groenten in Oosterse saus
Kip met sinaasappel uit de oven
Kip piri-piri met mango salsa
Kip piripiri à la Hedwig met pittige tomatenrijst en mango-salsa
Kip Tikka Masala â la Tessa
Kipcurry met groenten
Kippendijtjes met sinaasappelsaus, gebakken banaan en gekruide couscous
Kippengehaktballetjes met munt, koriander en fetakaas
Klassieker: Kip Marbella met kruidige couscous en gele rozijnen
Krokante tofu met gele curry en trassi
Lauwwarme salade met oesterzwammen en sobanoodles
Lekker uit eten bij vriendin: een lekkere Oosterse soep, Indiaase curry met rijstpapierchips en een verfrissend dessert
Libanese kip met kruidige groenterijst, geroosterde wortelen en pittige komkommer/ mangosalade
linzenballetjes met cranberry-saus en kruidige couscous met groenten
Linzencurry met rijst en dikke yoghurt
Marokkaanse couscous
Mexicaanse kip met tomatenrijst
Oosterse aubergines met seroendeng
Oosterse roerbak met krokante tofu
Oosterse schotel
Oosterse schotel met gehakt, trassi en ananas
Oosterse schotel van wortel, pittige Oosterse saus en ei
Op de huid gebakken kabeljauw met wilde spinazie, saffraansaus en risotto
Paddestoelen stroganoff met broccoli
Parelcouscous Caponata met feta en gele rozijnen
Pindasaus met santen
pittige bloemkoolrijst met eieren in sambalsaus en Oosterse aubergines
Pittige kip
Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdop en een salade van verse ananas
Pittige krokante tofu met aubergine, mango en zwarte peper
Pittige oesterzwammen met pindasaus
Pittige Oosterse spruitjes met gemarineerde kip
Pittige tomatenrijst met geroosterde aubergine
Poké Bowl
Ratatouille met pijnboompitten en zilvervliesrijst
Rendang met gele rijst en rozijnen, snijbonen , zelfgemaakte seroendeng en rauwkostsalade
Rijstkommetje met gegrilde groenten, humus en gember-soja-dressing
Risotto âlla Milanese
Risotto met blond bier, tijgergarnalen en witte asperges
Risotto met bosui en verse tijm
Risotto met cantharellen en prosecco
Risotto met gepelde tuinboontjes en erwten
Risotto met geroosterde pompoen, salie, oesterzwammen, parmezaanse kaas en roomkaas
Risotto met tomatensaus en aubergine met burrata
Risotto met véél doperwten, groene asperges en zalm
Risotto met venkel, kerrie en zalmfilet
Risotto met verse asperges en zalm
Rode curry met gamba’s
Romige polenta met aubergine-stoof
Sambal goreng groenteschotel met vegetarische balletjes
Sashimisalade met sushirijst
Siciliaanse parelcouscous met haloumi
Snelle kip piripiri
Sobanoodles met gamba’s en zeekraal
Sobanoodles met Oosterse saus, veel groente en geroosterde cashewnoten
Sobanoodles met pittig gemarineerde tofu en paksoy
Sobanoodles met pittige Oosterse groenten, gamba’s en gepocheerd ei
Sobanoodles met tahoe in pittige kokossaus
Stoofvlees met Oosterse saus
Stuffed eggplant & pepper
Sushi-bowl met quinoa en wasabi-sausje
Taboulé met Tunesische saus
Tabouleh met gegrilde aubergine en sesamdressing
Thaise mihoen met gamba’s
Soepen
aardperen/ pastinaaksoep met kurkuma
Aardperensoep met truffelolie
Artisjoksoep met parmazaankoekje en korianderolie
Bloemkoolsoep met zoete aardappel en Ras el Hanout
Courgettesoep met kruidenroomkaas en peperoncino-kruiden
Curry-soep
Dikke Toscaanse tomatensoep
Drie mooie kookboeken in het zonnetje in samengesteld menu
Erwtensoep (snert)
Gele paprikasoep met kruidencrème
Italiaanse tomatensoep met bruschetta
Kleurrijke gazpacho met frisse topping
Knolselderijsoep met desemboterham en boerenkoolpesto
Knolselderijsoep met kerriekruim, serranoham en gekaramelliseerde appel
Koolrabisoep met gremolata en pistachenootjes
Minestra Di Papate e Carote
Oosterse garnalenbisque met geroosterd stokbrood en ansjovisboter met koriander
paprika/tomatensoep met mini platbrood
Pastinaaksoep met gedroogde serranoham, geroosterde hazelnoten en witte wijn
Pastinaaksoep met gremolata
Pastinaaksoep van geroosterde pastinaken en gepofte knoflook met tijm
pindasoep met Chinese groenten
Pittige pompoensoep
Pittige Pompoensoep
Pompoen/ venkelsoep met crème fraiche
pompoensoep met koriander-croutons en geroosterde kikkererwten
Pompoensoep met kruidenroomkaas en salie
Pompoensoep met mangochutney
Pompoensoep van geroosterde pompoen
Portugese soep
Preisoep met op de huid gebakken zalmforel
Provençaalse mosterdsoep
Rode bieten-gazpacho met verrassing op een sticky
Rode bietengazpacho met gerookte makreel, kersen, venkel en geroosterde bietjes
Rode bietensoep met balsamico
Rode bietensoep met crème de cassis
Rode linzensoep met koriander
Romige crèmesoep van courgette en verse kruiden
Romige erwtensoep met munt
Romige knolselderij-soep met gremolata
Rucola/ courgette soep met kruidenroomkaas
Schuimige prei/venkelsoep met anijsroom met melba en roquefortmousse
Schuimige soep van gele paprika met gerookte heilbot
Soep van hummus en rivierkreeftjes
Tom Kha Kai
Verse aspergesoep met rivierkreeftjes
Verse tomatensoep
Winterse soep met pompoen, venkel, paprika, salie, tomaat en witte bonen
Witlofsoep met gegrilde coquille op spekjes
Witlofsoep met tijm
Wortel paprika soep met rozemarijn
Zoete aardappelsoep met bleekselderij
Zoete aardappelsoep met crème fraiche en krokante zoete aardappelchips
Zoete aardappelsoep met kokos en kerrie
Zoete aardappelsoep met limoen, salieroom en volkoren stokbrood met homemade tomatentapenade
Zoete aardappelsoep met madeira en avocado
Zoete aardappelsoep met rode paprika en crème fraiche
Zoete aardappelsoep met room, sojasaus, rode peper en koriander
Zoete aardappelsoep met sojasaus
Zoete aardappelsoep van aspergebouillon
Zuurkoolsoep met tijm en gedroogde serranoham
stamppot
Blote billetjes in het gras
Boerenkoolstamppot met zoetzuur van rode paprika en augurk
Gehacktballetjes met rode wijn/ frambozensaus en knolselderijpuree
stamppot boerenkool met spruitjes
Stamppot met pastinaak, biet en gedroogde ham
Stamppot rucola met rode paprika, appel en uitgebakken spekjes
Stamppot spruitjes met appel, en eendenborst met frambozen/ rode wijnsaus
stamppot van zoete aardappels met bosuitjes, rode peper, en zalm teriyaki
Stamppot wilde spinazie met rode paprika en gebakken kaasplak met Provençaalse mosterd
Zoete aardappelstamppot met vegetarische balletjes
Zuurkoolstamppot met Italiaanse gehaktballetjes en cranberry-compote
vegetarische menu's
Voorgerechten
Amuse van courgette van parmezaan en kruidig korstje
Amuse van geitenkaas, serranoham en gedroogde abrikozen
Amuse van makreelmousse met tomaat en krokante toast
Amuse van rivierkreeftjes met avocadomousse
Artisjok met opgerolde courgette met mozzerella en mosterdvinaigrette
aubergine-kroketten met dragon-mayonaise
Avocado-doperwtencrème met coquilles en Hollandse garnalen
Avocadocrème met in de oven gedroogde serranoham
Avocadomousse met verse basilicum, gerookte forelfilet en Hollandse garnalen
Bonbon van carpaccio en truffel
Caprese salade met basilicum-dressing
Caprese salade met mango en basilicumolie
Coquilles op brunoise met sinaasappelsaus
Coquilles op courgette met garnalenpasta
Courgette-pakketjes met Hollandse garnalen en gele paprikasaus
Courgettesoep met topping van saffraanroom
Crostini met verschillende toppings
Dimsum met shitaken en Chinese kool
Gamba’s met citrusdressing op avocado
Gamba’s met mango kerrie saus
Garnalencocktail met mango
Gazpacho met jalopêno-pepers
Gazpacho van avocado met rivierkreeftjes en kurkuma-dressing
Gegratineerde courgette met salie
Gerookte makreelmousse met zoetzuur van komkommer
Geroosterde aubergines met saffraanyoghurt en granaatappel- en pijnboompitjes
Geroosterde koolrabi met dressing van sesam
Gevulde koolrabi met quinoa salade en feta
Griekse tzatziki
Groenten-fritters met Griekse kruiden-yoghurt
Groentetaartjes met ricotta en grana padano
Hartig taartje met krokante bodem van tuc-koekjes
Hartige taartjes met vergeten groenten en geitenkaas
Kleurrijke bieten-carpaccio met frisse salade van rucola, rode bietenscheuten, parmezaan en dragoncrème
krabcocktail met kerrie en mango
Kruidige crostini met bietenpesto
Lasagne van knolselderij en buffelmozzarella met ansjovis op een bedje van rucolapasta met geitenkaas
Meloen brunoise met geitenkaas en sumak
Mexicaanse amuse van gegratineerde nacho’s, salsa, guacamole en korianderroom
Oosterse garnalenbisque met geroosterd stokbrood en ansjovisboter met koriander
Oosterse gazpacho met frisse topping
Pakketjes van wilde spinazie met geitenkaas, shitaken, kastanjechampignons en een soja/ notenoliedressing met geroosterde pijnboompitjes
Pittige gevulde portobello’s met kruidenroomkaas
Pizza van bladerdeeg, romige witte koolsalade, tonijn en groene mosterd-dressing
pompoen-ravioli met parmezaanse kaas en salieboter
Provençaalse mosterdsoep
Romige crèmesoep van courgette en verse kruiden
Salade met gegrilde gele courgette
Salade met rode quinoa, geroosterde pompoen, granaatappel-pitjes en feta
Salade van geitenkaas, avocado en gerookte zalm
Salade van rode biet en rabarber met gorgonzola
Salade van veldsla met geblancheerde groene asperges, oranje en rode tomaatjes en mozzerella
Sashimi met wasabinoten-crunch en dimsum met teriyaki-saus
Sashimisalade
Sashimisalade op papadum met crunch van wasabinootjes en wasabi-mayonaise
Spies van gamba’s op een bedje van veldsla, stokbrood en kurkuma-mayonaise
Taartje van paling, oudewijvenkoek en gekaramelliseerde appel
Tompouce met ragout van rivierkreeftjes en verse dille
Torentje van garnalen met ananas
Vega dumplings met shii-takes en dipsaus
Witte asperges met coquilles, rivierkreeftjes en saffraansaus
Zalmmousse in komkommersoep met tomaat en dille
Zalmpraline met rauwe en gerookte zalm
Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes, mayonaise en dille
Zoete aardappelsoep met madeira en avocado
Recente reacties