Deze zoete aardappel pancakes met yoghurt zijn heerlijk !! Er waren nog een paar gepofte aardappeltjes over van de gepofte zoete aardappel met paprikastoof van gisteren. Tevens stond er nog een geklutst ei, wat ik had gebruikt om bladerdeeg mee in te vetten, in de koelkast.
Samen met bakpoeder en volkoren meel maakte ik er bovenstaand ontbijtje van. En deed er tot slot wat yoghurt overheen met geroosterde amandelsnippers welke ik ook nog over had.
Het is dus echt een duurzaam ontbijt geworden, deze zoete aardappel pancakes met yoghurt. En dit met allemaal leftovers.
nodig voor twee personen of twee dagen:
voor de pancakes:
300 g zoete aardappels gepoft of voorgekookt
50 g volkoren meel of bloem
1 tl bakpoeder
1 ei
2 el olijfolie
bakring
topping:
Yoghurt naar keuze
geroosterde amandelen of andere noten
honing
bereiding: maak een beslag voor de pancakes met een staafmixer. Per persoon een el olijfolie verhitten in de pan. Maak met behulp van de bakring drie bergjes beslag in de pan. Bak op niet al te hoog vuur iets bruin gedurende twee minuten en draai ze dan om. Bak ook deze kant iets bruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
De binnenkant van de pancakes blijft smeuïg. Schep ze op twee borden. En serveer met de yoghurt, geroosterde amandelsnippers en besprenkel met iets honing.