Sushi-rol van boekweit-pannenkoek met wasabi-mayonaise, avocado, krabsticks, koriander, sla en sojasaus

Ik ben dol op sashimi, sushi vind ik ook wel lekker, maar ben niet zo gek op sushirijst. Het is alweer een tijdje terug dat ik deze sushi-lunch gemaakt heb. Hij is ook lekker om mee te nemen naar je werk als lunch, rol hem in een stuk aluminiumfolie en stop hem in een lunchbakje, sojasaus in een apart bakje mee en voilâ. Nadeel is wel, dat de avocado gaat verkleuren, oplossing is, neem de avocado apart mee en snijd het pas aan op je werk. Maar je kunt ook de avocado achterwege laten en er in plaats daarvan komkommerreepjes en wortelsliertjes tussen te doen.

nodig voor 4 sushi-rollen:
voor de pannenkoekjes
120 gram boekweitmeel
300 ml ongezoete plantaardige melk
1 ei

voor het wasabi-sausje
4 el mayonaise
4 tl wasabi-pasta
1/2 el limoensap

voor de vulling:
300 gram krabsticks
1 avocado
1 bosje koriander
1/2 zakje sla
sojasaus

bereiding: klop een beslag van de ingrediënten voor de boekweit-pannenkoeken. Bak er vier pannenkoeken van en laat ze afkoelen naar lauw. Klop een sausje van de mayonaise en de wasabi met een klein kloppertje, om alle wasabi gelijkmatig door de mayonaise te krijgen. Roer er wat limoensap door.
Strijk de wasabi-mayonaise over de pannenkoeken en verdeel er wat sla over en korianderblaadjes. Snijd de avocado door en wip de pot eruit, lepel de helften uit de schil en snijd in dunne plakken.
Verdeel hier de avocado-plakken over en de krabsticks. Rol de rollen stevig op, snijd door en serveer met sojasaus.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*