Bruschetta

Bruschetta, het is zo lekker, en supergezond, ik ben er altijd verzot op met deze zomerse dagen. Heerlijk als lunch, je moet alleen wel heel zoete tomaten hebben en een goede kwaliteit feta.
Ik haal de Roma-tomaten bij de lidl, zo ook de feta, die daar tegenwoordig in bakjes te koop zijn. Neem dan wel de echte feta. Ik koop altijd ongesneden broden van liefde & passie bij de AH, en dan de kleine broodjes.

nodig voor 2 personen:
3 romatomaten
2 à 3 el extra vergine olijfolie (bv Griekse)
1 tl gedroogde oregano
peper en zout
2 dikke sneden zelf gesneden brood
60 g feta
4 el kalamata olijven pitloos
2 el groene olijven pitloos en doorgesneden
1 teen knoflook
1 handje vers gesneden basilicum

bereiding: kruis de tomaten in en leg ze twee minuten in kokend water. Spoel koud en ontvel ze. Snijd de tomaten in helften en daarna in blokjes. Omdat Roma-tomaten nauwelijks zaadlijsten hebben hoef je deze niet eerst te verwijderen.
Doe de blokjes in een kom samen met de olijfolie, oregano en peper en zout. Proef of het op smaak is. Rooster intussen de sneden brood in een tosti-ijzer (ik vind die dikke sneden heel fijn daarin te roosteren)
Wanneer de boterhammen een mooi bruin roosterpatroon hebben haal je ze eruit en wrijft ze dik in met een halve knoflookteen. Verdeel er de tomaten over, het mag er lekker dik op, verkruimel de feta erover, de olijven en de basilicum en klaar is je superheerlijke gezonde lunch.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.