Eetdagboek 12

Eetdagboek 12

Vroeg uit de veren vanmorgen, en begonnen met magere kwark
en het inmiddels alom bekende ontbijtgebakje. De catering voor de lunch maakte ik vanochtend. Vandaag bestond deze salade uit: voor twee personen 200 gram kikkererwten krokant gebakken en 300 gram biet in plaats van 200 gram. En er ging een appel door in plaats van granaatappelpitjes voor de afwisseling.
We gingen toch (althans ik) met ietwat gemengde gevoelens op pad, per slot van rekening struint hier heden ten dage een heuse wolf rond in Drunens gebied. Inmiddels heeft dit beest al 58 schapen en lammeren bij de strot gepakt, en als een soort van abbatoir achtergelaten. Volgens de kenners zal de wolf heus geen mensen grijpen, ook kinderen niet want de wolf is bang voor mensen. Althans, daar gaan ze vanuit. Dat dit beest inmiddels een dorp is doorkruist om een vijftal schapen te grijpen op nog geen paar kilometer afstand vind ik nou niet bepaald een prettig idee. Afijn, we kwamen gelukkig ongeschonden thuis.
Het is wel wat hier in het Brabantse; Q-koorts, de uitbraak van Corona, de eikenprocessierups, en dan nu als bonus is daar de wolf.
Water durfde ik niet teveel te drinken om niet met de billen bloot boven het duingebied te hoeven hangen.
De anti-bite hielp goed, geheel bultenvrij weer huiswaarts gekeerd.
Voor meer eetdag-boeken zie hier, over het hoe en waarom van deze eetdagboeken, lees hier mijn blog.

PS: mijn eetdagboeken zullen in plaats van drie weken, twee weken duren, ik wil niet dat mensen er flauw van gaan worden op den lange duur. Indien er luid protest volgt, dan zal ik dit besluit nog overwegen, ik laat het even van jullie reacties afhangen.

ontbijt: ontbijtgebakje

lunch: deze heerlijke salade voor twee personen 200 gram kikkererwten krokant gebakken en 300 gram biet in plaats van 200 gram. En er ging een appel door in plaats van granaatappelpitjes voor de afwisseling, en water erbij

tussendoor: banaan en water

avond-eten: pappardelle Puttanesca, met 60 gram pappardelle per persoon. Erbij een heel luxe en dure rode wijn die manlief cadeau heeft gekregen. Zo genieten.
Dessert was koffie met pure chocolade

tussendoor: de rest van de rode wijn met stukje 30+kaas

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.