spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

Voor deze spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille hadden we nog van alles over in de koelkast. Op de vooravond voor de dag dat ik doorgaans mijn boodschappen haal. Er lag nog een venkel in de groentelade. En er waren nog Hollandse garnalen over van ons etentje van vorige week, en zelfs het al reeds geopende pakje slagroom smaakte nog prima. En zo ontstond onderstaand recept, wat wel zo lekker was dat het vaker op tafel zal staan.
Kijk voor meer recepten met spaghetti eens hier
Voor deze spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille heb je nodig:

nodig voor twee personen:
100 g Hollandse garnalen
400 g venkel in kleine stukjes
150 g doperwten
150 g spaghetti
125 ml slagroom
5 takjes verse dille daarvan de naaldjes
1/4 bouillonblokje verkruimeld
peper en zout
100 g grana padano kaas ?

bereiding: kook het water voor de spaghetti en kook daar eerst de stukjes venkel in gedurende tien minuten. Vis de venkel er uit met een schuimspaan en doe in een kom. Breng de slagroom aan de kook met de verkruimelde bouillon en verse dille. Maal er peper over en laat inkoken tot 2/3. Kook intussen de spaghetti gaar in het venkelwater met een theelepel zout. Giet deze af en doe terug in de pan. Laat het vuur aan. Roer er er de ingekookte room door, de venkel en de garnaaltjes en 1/3 van de geraspte kaas.
Verwarm twee diepe borden voor door er heet water in te gieten. Verwijder het water en verdeel de spaghetti over de borden.
Zet de rest van de kaas in een kommetje op tafel

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.