Het idee voor het maken van quesadilla’s met zalmfilet en wasabi/karnemelksausje lag zo goed als voor de hand. Want we hadden nog een zalmfilet in de vriezer, nog wat rode biet en er lagen nog precies twee verpakte mini-tortilla’s in de keukenlade. De quesadilla’s maakte ik door tortilla’s licht krokant te bakken in de oven.
Deze vulde ik naderhand met krokant gebakken zalm, rode biet, avocado, rucola met erover een lekker fris wasabi/karnemelksausje.
Voor deze quesadilla’s met zalmfilet en wasabi/karnemelksausje heb je nodig:
voor twee personen:
2 kleine tortilla’s
1 zalmfilet zonder huid à 175 g
zeezout en peper
1 el olijfolie
1 rood bietje in schijfjes
1 rijpe mooie avocado in halve schijfjes
1 rode ui in dunne halve ringetjes
2 el sushi-azijn
1 hand rucola
voor de saus:
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
2 el karnemelk
1/2 el limoensap
3 tl wasabi
knoflook-cress
garnering: schijfjes limoen
(voor)bereiding: klop met een kleine garde de ingrediënten voor het sausje door elkaar.
Zet de halve uiringen in de sushi-azijn, en laat het even intrekken.
Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de tortilla’s door ze ieder in het ovenrek te hangen in de oven zodat ze in een soort een taco-vorm bakken. Bak ze in toen minuten krokant.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
bereiding zalm: bestrooi de zalmfilet met zeezout en peper en bak de zalm in de olijfolie gedurende acht minuten krokant op hoog vuur, aan beide kanten.
Laat de zalm wat afkoelen.
verdere bereiding: vul de tortilla’s met de biet, avocado, rucola, en stukken van de zalm.
Verdeel er wat van de saus over en garneer met nog wat rucola en knoflookcress.