Avocado-doperwtencrème met coquilles en Hollandse garnalen

Hier een recept van een amuse/ voorgerechtje met onder andere een crème van avocado, doperwten en knoflook.
Dit is zó lekker, en ook geweldig als spread voor op een rijst/ spelt/wafel, cracker óf lekker stevig liefde & passiebrood.
We hebben er een amuse mee gegeten in combinatie met coquilles, Hollandse garnaaltjes en tuinkers, 1e paasdag.
Coquilles zijn een échte delicatesse en bij de visboer schreeuwend duur.
Uit de diepvries zijn ze ook heel lekker en kost een zakje van vijf stuks zo’n € 8,00
Wanneer je er een spread van maakt voor op brood, de hoeveelheden van de puree verdubbelen.

Je hebt nodig voor 4 personen:
Voor de puree;
100 gram diepvries doperwten
1 avocado
1 teen knoflook geperst
15 gram roomboter
Kwart bouillonblokje/ of iets meer

Voor de topping:
100 gram Hollandse garnalen
4 coquilles (diepvries Jumbo)
25 gram roomboter

Maak eerst de puree::
Laat de doperwten ontdooien door er in een kommetje kokend water op te gieten. Fruit de geperste knoflook in de boter. Fruit de ontdooide doperwten even mee en doe deze samen met de bouillon en de avocado in een mengbeker en pureer met een staafmixer tot een stevige puree. Proef of er nog wat bouillonpoeder bij moet
Verdeel de puree over 4 mooie schaaltjes.
Bak de coquilles 11/2 minuut per kant zodat ze van binnen nog iets glazig zijn. Leg de gebakken coquilles op de avocadocrème en verdeel de garnaaltjes er omheen.
Garneer met tuinkers.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*