Hier een recept van een amuse/ voorgerechtje van avocado-doperwtencrème met coquilles en Hollandse garnalen.
De avocado-doperwtencrème is ook heerlijk op geroosterde toast.
Wanneer je van de avocado-doperwtencrème een spread maakt voor op geroosterde toast, de hoeveelheden van de puree verdubbelen. Hier vind je nog meer recepten van coquilles
Je hebt nodig voor 4 personen:
Voor de puree;
100 gram diepvries doperwten
1 avocado
1 teen knoflook geperst
15 gram roomboter
Kwart bouillonblokje/ of iets meer
Voor de topping:
100 gram Hollandse garnalen
4 coquilles (diepvries Jumbo)
25 gram roomboter
Maak eerst de puree::
Laat de doperwten ontdooien door er in een kommetje kokend water op te gieten. Fruit de geperste knoflook in de boter. Fruit de ontdooide doperwten even mee en doe deze samen met de bouillon en de avocado in een mengbeker en pureer met een staafmixer tot een stevige puree. Proef of er nog wat bouillonpoeder bij moet
Verdeel de puree over 4 mooie schaaltjes.
Bak de coquilles 11/2 minuut per kant zodat ze van binnen nog iets glazig zijn. Leg de gebakken coquilles op de avocadocrème en verdeel de garnaaltjes er omheen.
Garneer met tuinkers.