Sperziebonensalade met tomaat

Een geweldige salade met hele eenvoudige ingrediënten:
kraakverse sperziebonen, de lekkerste tomaten die je kunt vinden, wat extra vergine olijfolie en gemalen zeezout.
Door de pure smaken van de groenten heeft deze salade niet meer nodig dan dat.

Nodig voor 4 pers;
500 gram verse mooie sperziebonen
4 dieprode trostomaten
4 el extra vergine olijfolie
Handje verse basilicum
Versgemalen zeezout

Bereiding;
Haal de boontjes af en laat ze heel. Kook de boontjes 8 minuten beetgaar en spoel koud in een vergiet. Kruis de tomaten in en dompel ze enkele seconden onder in kokend water. Verwijder de velletjes, snijd de tomaten door en knijp de zaadjes eruit. Snijd de halve tomaten in blokjes.
Meng de sperziebonen met de tomatenblokjes en sprenkel er de extra vergine olijfolie overheen. Verdeel er de basilicum reepjes over en maal tot slot spaarzaam wat zeezout over de salade.
Serveer bij pastaschotel, gepofte aardappels of rijstgerecht

Je eet het als bijgerecht.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.