Blini’s van pastinaak met een rode bieten-brunoise

Blini’s van pastinaak met rode bieten-brunoise

Dit voorgerecht van blini’s van pastinaak met rode bieten-brunoise kun je een dag van tevoren voorbereiden, op de zure roomsaus en het sjalotje door de bieten-brunoise na.
Wanneer je bieten voorgekookt wil kopen, kun je ze het beste uit het koelvak van de supermarkt nemen: deze hebben meer smaak dan degenen die vacuüm verpakt zijn. Doe bij het snijden van de bietjes wel even plastic handschoentjes aan. Goed schrobben met citroensap verwijdert de rode kleur ook wel van je handen.

De pannenkoekjes kun je ook van tevoren bakken en op de dag zelf vlak voor het opdienen in de magnetron opwarmen. Het beslag voor de pastinaakblini’s kan maximaal een uur van tevoren worden bereid in verband met verkleuren van de pastinaak in het beslag. Ook heerlijk om de blini’s groter te maken en dienst te laten doen als hoofdgerecht.
Het recept heb ik geschreven voor Vegatopia als onderdeel van het ‘Pools Kerstmenu’ en vind je hier

Blini’s van pastinaak met een rode bieten-brunoise
Blini’s van pastinaak met een rode bieten-brunoise

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.