Ik maakte deze crostini met verschillende toppings. Crostini is heel veelzijdig. Heerlijk als hapje, lunch of voorafje, als bijgerecht bij een verse tomatensoep. Crostini kan eigenlijk altijd. Hieronder crostini met verschillende toppings. Wil je het liever geheel vegetarisch, vervang de Italiaanse ham door gegrilde plakken aubergine die je iets bestrooid met zeezout. Snijd ze door, en leg ze er in een rolletje op.
Kijk voor meer soeprecepten eens hier.
Voor deze crostini met verschillende toppings heb je nodig:
voor 4 personen:
2 stokbrood in schuine plakken van 1 cm
olijfolie
1/2 teentje knoflook
voor erop:
1 bol burrata of buffelmozzarella
400 g halve tomaatjes 20 minuten geroosterd op 200 graden op bakplaat met bakpapier, met tijm, rozemarijn, olijfolie, zout, peper en iets zout en suiker
2e topping:
125 g ricotta, met 2 tl gedroogde oregano, verse basilicum, zout en peper en rasp van 1/2 limoen en 1/2 el limoensap.
plakken dik geschaafde courgette grillen met wat olie in grillpan tot bruin gestreept bestrooid met iets zeezout
3e topping:
pesto, rood of groen, met roomkaas, Italiaanse gedroogde ham, of gegrilde aubergine
geroosterde tomaatjes (zie eerste topping) en geroosterde pijnboompitjes
bereiding: smeer de sneetjes stokbrood aan beide kanten in met olijfolie met een keukenkwastje. Leg ze op een rooster en rooster de sneetjes in acht minuten iets gekleurd in een oven van 200 graden. Wrijf de stokbrood-sneetjes in met het halve teentje knoflook en beleg met de topping naar keuze.