Auberginefritters met yoghurt-dillesaus

Auberginefritters met kappertjessaus, lekker als lunch of als onderdeel van een buffet. Ik vond ze erg lekker, heb de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt en de paneerlaag weggelaten omdat ik het anders een behoorlijke vette hap vind. Wanneer je de aubergine-plakken alleen door een maizena-papje haalt en in een beetje olijfolie bakt worden ze ook heerlijk en krijgen ze een lekkere bite.
Ik geef jullie het originele recept met mijn aanpassingen erachter.

Voor 4 personen:
2 aubergines in niet al te dikke plakken maar ook niet te dun
olijfolie voor het bakken
partjes citroen
Voor het beslag:
120 gram maizena
circa 1 dl water
1/2 tl zout
100 gram paneermeel of broodkruim (ik deed dat niet)

Voor de kappertjessaus:
4 flinke el mayonaise (ik nam Griekse yoghurt zo’n 2 dl)
1 el kappertjes
(fijngehakte dille
1 geperst teentje knoflook
peper en zout
1 el olijfolie extra vergine)

Bereiding:
Klop een sausje van de Griekse yoghurt, dille, olijfolie, knoflook, peper en zout. Roer er kappertjes door, en bewaar een aantal voor garnering. Óf maak het mayonaisesausje.

Snijd de aubergines in mooie plakken van ca 8 mm dik. Meng de maizena met het water, totdat het dun genoeg is om de aubergine-plakken doorheen te halen maar dik genoeg dat het eraan blijft plakken. Dit kun je heel makkelijk voelen door het beslagje met je vinger te roeren.
Verhit olijfolie in de pan. Haal de aubergine-plakken door het maizena-papje en bak ze aan beide kanten tot ze mooi bruin en gaar gebakken zijn.
Serveer de fritters op een mooie schaal met de citroenschijfjes en de saus

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.