Dit lekkere Italiaanse voorgerecht kan ook heel goed als hapje voor bij de borrel geserveerd worden. Deze crostini’s met burratta en in de oven geroosterde tomaatjes in knoflookolie zijn makkelijk te maken en erg lekker van smaa
Burratta is een mozzerella met een romige vulling en voller van smaak dan gewone mozzerella
Nodig voor 10 stuks:
Voor de geroosterde tomaatjes:
500 gram gele, oranje en rode tomaatjes doorgesneden
1 tl fijne kristalsuiker
1 tl zout
6 el olijfolie extra vergine
1 teentje knoflook
1 klein handje basilicum
1 vel bakpapier
10 schuine plakken stokbrood
olijfolie extra vergine
1/2 doorgesneden teentje knoflook
1 burretta kaasje van 250 gram
klein beetje zeezout
bereiding: leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de tomaatjes van grote hoogte met suiker en zout, zodat alle tomaatjes worden voorzien en rooster ze 50 minuten in een oven van 180 graden. Haal ze na de roostertijd van de bakplaat en doe ze in een kommetje. Doe er de olijfolie bij en pers er een teentje knoflook boven uit. Snijd de basilicum fijn en schep er doorheen.
Bestrijk beide zijden van de sneetjes stokbrood met olijfolie en gril anderhalve minuut per kant in een grillpan tot iets bruin gestreept.
Wrijf de sneetjes brood aan een kant in met het doorgesneden teentje knoflook. Besmeer heel dik met het burretta-kaasje en bedek met de warme (anders nog even in de magnetron zetten) tomaatjes met wat van de olie.
Bestrooi met iets zeezout en garneer met basilicum