Deze kipcurry met groenten maakte mijn vriendin als onderdeel van een drie-gangen-menu. We begonnen met een pittige pompoensoep, als hoofdgerecht serveerde ze deze kipcurry met groenten, en als dessert worteltjestaart met koffie. Voor deze curry kun je rustig andere groenten gebruiken die je voor handen Hebt.
Wil je graag de curry zelf maken? dan is hier een recept voor groene curry .
Er wordt in dit recept 2 blik kokosmelk gebruikt. Wanneer je dat wat aan de ruime kant vindt kun je er minder van gebruiken. Wanneer je liever kiest voor vegetarisch, vervang dan de kip door tofu of hardgekookte eieren.
Nodig voor vier tot 6 personen:
2 el olijfolie
600 g kipfilet (in kleine stukjes)
600 g sperziebonen (in kleine stukjes)
200 g wortels (in dunne plakjes)
2 grote uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook (geperst)
1/2 rode peper zonder zaadlijst gehakt (kan veel te heet zijn in combinatie met de curry)
3 cm verse gember geraspt
2 stengels sereh (Toko) in twee stukken snijden, kneuzen met mes of neem een theelepel sereh-pasta
1 limoen, rasp en sap
6 limoenblaadjes (Toko)
2 blik kokosmelk
vissaus scheutje of theelepel trassie
1 el groene curry of meer naar smaak
1 tl kurkuma
verse koriander gehakt
pandanrijst
(voor)bereiding groenten: kook de groenten vijf minuten voor en voeg het de laatste tien minuten bij de curry.
kook intussen ook de rijst
bereiding curry: Fruit in een pan de ui met knoflook, rode peper, gember, kurkuma en kip gedurende vijf minuten. Bak de currypasta even mee. Voeg er de limoenrasp aan toe samen met de kokosmelk, de sereh, citroenblaadjes, vissaus en het limoensap. Proef of er nog wat currypasta aan toegevoegd moet worden qua pittigheid. Laat nog even een kwartiertje zachtjes koken. Voeg de laatste tien minuten de groenten er aan toe. Verwijder de serehstengels en limoenblaadjes uit de curry en serveer met de rijst en gehakte koriander.