Appeltaart-schoteltje met halfvolle kwark met honing en kaneel

Dit is een echt weekendontbijt, want dit ontbijt kun je niet een dag van tevoren maken, vanwege het verkleuren van de appel. Wel kun je er in dat geval voor kiezen de appel te vervangen door mango, omdat deze niet verkleurd.

Je hebt nodig voor 1 persoon:
1 goudrenet of 1/2 kleine rijpe mango in stukjes
1 el kokosolie of roomboter
50 gram havermout
30 gram gehakte ongezouten amandelen
1 el honing
1 dl Griekse yoghurt, of halfvolle kwark
kaneel
1-persoons ingevet laag ovenschaaltje

Bereiding: doe de appelblokjes in het ingevette schaaltje, en smelt de boter in een steelpannetje, doe er de honing, de havermout en de gehakte amandelen bij en roer door met een lepel. Schep het havermout-mengsel over de appelblokjes en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Voor een wat krokanter laagje kun je het schaaltje nog 2 minuten onder de ovengrill zetten.
Even laten afkoelen en  dan heerlijk genieten, serveer met de yoghurt met kaneel en doe er eventueel nog wat honing over.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.