Coquilles op courgette met garnalenpasta

Coquilles op courgette met garnalenpasta

Deze coquilles op courgette met garnalenpasta smaken heerlijk met de crème fraîche die eveneens op smaak is gebracht met garnalenpasta, ik gebruik daar deze voor.
Een erg simpel gerechtje maar rijk van smaak.
De coquille is een zeer smakelijk schelpdier dat veel vlees bezit en boordevol ijzer zit.Je kunt ze op alle manieren bereiden; bakken, grillen, stoven. Kraakverse coquilles zijn zelfs rauw te eten.
De coquille is het belangrijkste schelpdier voor de visserij en wordt ook wel sint-jakobsschelp genoemd. Te danken aan het bedevaartsoord Santiago de Compostella in Noordwest-Spanje. Volgens de legende ligt daar het lichaam van apostel Jacobus. Als bewijs dat ze in Santiago waren geweest, namen pelgrims coquilles mee naar huis; vandaar de naam sint-jakobsschelp.
Kijk voor meer voorgerechten eens hier.
Voor deze coquilles op courgette met garnalenpasta heb je nodig:

voor twee personen:
6 coquilles (ook diepvries te koop bij AH als mantelschelpen) ik haal ze vers bij de sligro (250 g 7,89)
2 tl olijfolie voor het invetten van de grillpan
1/4 courgette in reepjes
1 el olijfolie
1/2 tl garnalenpasta

voor de crème:
2 el crème fraîche
1/2 tl garnalenpasta (trassi)

bereiding: klop de trassi door de crème fraiche en proef of je het goed op smaak vindt. Voeg er anders nog wat trassi aan toe.
Zet weg voor gebruik.
Zet de grillpan op hoog vuur en vet in met olie. Roerbak de courgette in een eetlepel olijfolie met de trassi gedurende twee minuten ongeveer. De coquilles grill je een minuut per kant.

serveren: verdeel de courgette in een rechte lijn over twee bordjes, met daarop de coquilles. Verdeel er de crème in toefjes omheen met een theelepeltje

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.