Verse lasagne met kruidige bechamel, wilde spinazie en paddestoelen

Verse lasagne met kruidige bechamelsaus

Deze verse lasagne met kruidige bechamelsaus en wilde spinazie is erg lekker met paddestoelen Je kunt gerust de helft van de parmezaanse kaas door een blauwe kaas als gorgonzola of blue stilton vervangen. Al zou ik voor de toplaag wel parmezaanse kaas gebruiken. Het is het lekkerst om verse lasagne te gebruiken vind ik, gedroogde lasagne wil nog wel eens wat hard blijven aan de zijkanten. Meer lasagne-recepten vind je hier

nodig voor vier personen:

175 g verse lasagnebladen

voor de bechamèlsaus:
5 dl halfvolle melk
2 (verse)laurierblaadjes
1 uitje gesneden
50 g ongezouten grasroomboter
40 g bloem
150 g geraspte parmezaanse kaas (75 g over de bovenste laag met bechamèl)
zout, peper & nootmuskaat

voor de spinazie:
1 el olijfolie
500 g wilde spinazie, gewassen in reepjes, ook de steeltjes (Turkse winkel) of gewone gewassen spinazie
zout & peper
4 el van de bechamelsaus

voor de paddestoelen:
3 el olijfolie
1 sjalot gesnipperd
750 g kastanjechampignons in schijfjes
2 teentjes knoflook geperst
zout & peper

bereiding bechamelsaus: zet de melk met de laurier, en gesneden ui op het vuur en breng het aan de kook, houd het verder zachtjes tegen de kook aan gedurende tien minuten.
Smelt de boter in een steelpannetje en doe er de bloem bij. Laat al roerend met een garde twee minuten garen. Zet een zeef op de steelpan wanneer je er de melk op giet, om de ui en laurierblad uit te filteren. Doe er scheut voor scheut de hete melk bij en blijf goed roeren met de garde, zodat je geen klontjes krijgt. Blijf dit doen tot de melk op is en de saus mooi gebonden. Roer er nu de helft van de parmezaanse kaas door en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Draai het vuur uit en begin aan de spinazie.

bereiding spinazie: roerbak de spinazie in de olijfolie, doe er vier eetlepels van de bechamelsaus door en breng verder op smaak met zout en peper.
Zet het vuur uit en start met de paddestoelen

bereiding paddestoelen: fruit de sjalot en knoflook gedurende twee minuten in de olijfolie. Doe er de paddestoelen bij en bak ze samen in een anti-aanbakpan.Breng op smaak met peper & zout.

verdere bereiding: vet een ovenschaal in met wat boter. Leg er drie verse vellen lasagne in en verdeel er de helft van het spinaziemengsel over en de helft van de gebakken paddestoelen. Leg er weer drie vellen lasagne over en herhaal bovenstaande. Leg daar weer drie verse lasagnevellen over en verdeel daar als laatste laag de bechamèlsaus over. Strooi er de rest van de parmezaanse kaas over en schuif de lasagne een half uur de oven in op 200 graden. De lasagne is dan gaar en de bovenkant mooi bruin.

Verse lasagne met kruidige bechamel, wilde spinazie en paddestoelen
Verse lasagne met kruidige bechamel, wilde spinazie en paddestoelen

serveer met een salade

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.