Bloemkooltaart ala Ottolenghi

Bloemkooltaart ala Ottolenghi

Deze bloemkooltaart ala Ottolenghi is zo ontzettend lekker. Manlief maakte het als onderdeel van een vijfgangenmenu. Hij maakte de taart wat kleiner omdat er nog meer gerechten zouden worden gegeten. De combinatie van nigellazaad met bloemkool is een erg lekkere. Hij gaat zeker vaker gemaakt worden en is een blijver, zoals zoveel recepten van Ottolenghi. Ben je benieuwd naar typisch door Ottolenghi gebruikte keukenkruiden? Kijk dan eens hier.
Deze taart komt uit Plenty More van Yotam Ottolenghi

Bloemkooltaart ala Ottolenghi
Bloemkooltaart ala Ottolenghi

Je hebt nodig voor een springvorm van 24 cm:
1 bloemkool van 600 g ongeveer in roosjes en stronk in blokjes
1 rode ui (170 g)
7 eieren
120 g volkoren- of tarwebloem
11/2 tl bakpoeder
150 g geraspte cheddar
1 el witte sesamzaadjes
1/2  tl rozemarijn
1/2  tl kurkuma
15 g basilicum gesneden
1 tl nigellazaad
Peper en zout
Olijfolie (75 ml)

bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de bloemkool 8 minuten gaar in ruim water met zout. Giet af, en spoel koud, en zet weg tot gebruik.
Snijd voor de garnering de helft van de rode ui in ringen voor de garnering. De andere helft kun je snipperen.
Hak de rozemarijn, en fruit de ui en rozemarijn in een pannetje op laag vuur. Laat dit afkoelen.
In een ruime kom klop je de eieren, de basilicum en het olijfolie-mengsel door elkaar.
Voeg de bloem, de kurkuma,het bakpoeder, een snuf zout en wat zwarte peper bij de eieren, en klop het tot een egale massa.
Rasp de cheddar en meng dit er doorheen.
Voeg nu de bloemkoolroosjes bij de vulling en roer er doorheen.
Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat boter en plak de sesamzaadjes tegen de rand van de vorm. Giet de vulling in de vorm.
Garneer de bloemkooltaart met de rode uien ringen die je achtergehouden hebt.
Bak de bloemkooltaart in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat de taart ietsje afkoelen en serveer hem dan meteen.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.