Dagmenu 85

Het was gisteren weer een genietdag van jewelste, dat kun je ook maar het beste doen, zoveel mogelijk genieten van de mooie dingen van het leven. Zoveel als binnen je vermogen ligt tenminste,  als je er oog voor hebt is er veel om van te genieten, vooral ook van de kleine dingen.

De hele dag door drink ik water

Ontbijt: Ik had zin in granola en heb deze even snel in de koekenpan gebakken, 40 gram havermout met een handje gehakte walnoten en een eetlepel honing in een theelepel kokosolie met kokossmaak. Hierbij at ik aardbeien en Griekse yoghurt van de lidl met 2 % vet

Lunch: twee heerlijke biologische boterhammen uit de box met biologische producten die ik mag recenseren voor ‘Vegatopia’ met belegen boerenkaas, tomaatjes en sla. Hierbij dronk ik een glas sojamelk

Tussendoor: een appeltje uit de biologische box

avondeten: voor twee personen, een hartige taart met witte asperges gemaakt, tevens uit de biologische box die ik heb gemaakt van een half pak filodeeg, ontdooit en vellen ingevet aan weerskanten met olijfolie in ingevette ovenschaal leggen. Twee eieren geklutst met 125 gram crème fraiche, peper en zout, daar ging doorheen: 150 gram gerookte kip in blokjes, maar gerookte tofu kan natuurlijk ook, 100 gram geraspte kaas en 8 blaadjes verse salie in reepjes.
Hierbij: 750 gram geschilde asperges 5 minuten voorkoken, op de filodeeg in ovenschaal leggen. Hier het ei/room-mengsel over verdelen, een hardgekookt ei boven verkruimelen, wat kaas er over raspen en dan 25 minuten de oven in schuiven op 180 graden.
We hadden nog over, dat eet ik vandaag op als lunch

tussendoor: koffie met een stukje pure chocolade

vroeg naar bed, want ik ben een slechte slaper de laatste tijd, een probleem bij vrouwen van zekere leeftijd

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.