Zoete avocadocrème met crunchbodem

Fantastisch dessert gemaakt, en nog súpergezond ook. Je kunt het ook lekker oplepelen als ontbijt.

Nodig voor 4 personen:
Voor de bodem:
60 gram ongezouten amandelen
60 gram pecannoten
20 gram kokosolie
6 grote dadels
2 el kokosrasp
Voor de Topping
2 rijpe avocado’s
sap van 1/2 kleine citroen
4/ 6 el ahornsiroop
2 el kokosolie

Bereiding:
Maal bovenstaande ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine, en verdeel deze over 4 kleine souflébakjes. Druk de bodem goed aan en zet 20 minuten in de vriezer.
Maak nu de Topping: snijd de avocado’s middendoor en wip met een lepel de pitten eruit.
Lepel de avocado’s uit boven een kom.
Voeg er de ahornsiroop, de kokosolie en het citroensap toe en pureer de massa met een staafmixer.
Haal de souflébakjes uit de vriezer en verdeel er de avocadocrème over. Strijk glad en zet een uurtje terug  in de vriezer. Laat ze daarna in de koelkast in ongeveer een uur iets zachter worden.
Garneer met wat kokosrasp.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*