Gelakte zalm met wasabicrunch en lauwwarme zeekraalsalade met aardbeien, sugarsnaps en zoete tomaatjes

Dit heerlijke gerecht is ideaal voor zomerse dagen, wanneer je geen zin hebt lang in de keuken te staan, maar wel zin hebt in een maaltijd boordevol gezondheid.
Er hoeft geen zout aan de groenten en vis te worden toegevoegd. De zeekraal, wasabicrunch en de sojasaus maken het al ziltig genoeg.

nodig voor 2 personen:
voor de gelakte zalm met crunch
2 zalmmoten à 125/ 150 gram met of zonder huid
2 el olijfolie
1 el honing
3 el sojasaus
1/2 el limoensap
1 hand groene wasabinoten fijn gestampt in een vijzel

voor de groenten;
250 g sugarsnaps ontdraad
1 rood uitje
100 g zeekraal (1 bakje ah)
12 zoete aardbeien
250 g zoete snacktomaatjes doorgesneden
1 bosje koriander gehakt

bereiding: klop een sausje van de honing, sojasaus en limoensap en bestrijk de zalm ermee. Laat even marineren.
Blancheer de zeekraal een minuut in kokend water en giet af in een zeef. Bak de sugarsnaps op hoog vuur met het uitje al omscheppend gedurende twee minuten. Voeg er de tomaatjes aantoe en bak een halve minuut mee, doe er de aardbeien bij en de uitgelekte zeekraal en warm nog even door.
Zet het vuur uit. (De groenten mogen iets afkoelen)

de zalm: bestrijk de zalm nogmaals met de marinade en bak de moten op de huidkant in een anti-aanbakpan op matig hoog vuur gedurende 6 minuten. Draai de moten om en bak aan de gemarineerde kant nog twee minuten op matig hoog vuur. Schud hierbij de pan heen en weer om de vis in beweging te houden. Draai de vis na de twee minuten om en bestrijk nogmaals met de marinade, druk de wasabi-crunch in de stroperige bovenlaag van de zalm.
Verdeel de groenten over twee borden en leger de moten zalm met wasabicrunch op. Verdeel er wat koriander over en serveer.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*