Kabeljauw met een topping van tomaat en tapenade en verse tomatensaus

Voor 2 personen:
Heerlijke kabeljauw uit de oven, met een topping van gehakte zwarte olijven, restje ansjovisjes (1/3 blikje) teentje knoflook en peterselie.
Hiervoor leg je 2 moten kabeljauwfilets in een ovenschaaltje, de topping verdeel je erover.
Hierover verdeel je dan kleine doormidden gesneden trostomaatjes.
Besprenkel met een goede olijfolie en zet de kabeljauwschotel 10 tot 15 minuten in een oven van 200 graden  (de vis moet nog wel glazig zijn van binnen, (houd rekening met de dikte van de vis)

Eet daar een pasta bij met een saus van 2 tenen gehakte knoflook, klein uitje, bosje verse salie 10 minuten gefruit in olijfolie, daarbij gehakte zwarte olijven, kappertjes, blik tomatenstukjes en een glas droge witte wijn.
Dit laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout en eventueel een klein theelepeltje suiker. Voeg een bos verse gehakte basilicum en peterselie toe. Kook de pasta beetgaar en giet af, roer deze door de saus en leg er voorzichtig de kabeljauwmoten uit de oven op.
Garneer met doorgesneden zwarte olijven, wat kappertjes, verse basilicumblaadjes en gehakte peterselie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*