Bloemkoolsoep met zoete aardappel en Ras el Hanout

Deze lekkere romige soep van bloemkool zoete aardappel en Ras el Hanout serveerde een vriendin van mij me als voorgerecht. Hij was in een woord fantastisch, het tintelt op al je smaakpapillen.
Ik weet zeker dat hij qua soepen een van onze favorieten zal zijn !!

nodig voor vier personen:
800 g bloemkool
400 g zoete aardappel
1 ui
8 el olijfolie extra vergine
2 el Ras el Hanout
800 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk (fair trade)
8 takjes munt
10 takjes peterselie

bereiding: de bloemkool en de zoete aardappel in blokjes snijden en de ui snipperen. De ui en Ras el Hanout fruiten in 2 el olijfolie, de bloemkool en de zoete aardappel toevoegen en op hoog vuur omscheppen. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe en laat twintig minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Wrijf de blaadjes munt, met de peterselie in een vijzel met de overige olijfolie tot kruidenolie. Het kan ook met een staafmixer. Voeg indien nodig wat zout toe.

serveren: schep de soep in kommen en garneer met de peterselie-munt-olie en bestrooi met Ras el Hanout.

Bron: www.euroma.nl

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.