Groente Taijine met abrikozen, couscous en geroosterde amandelen

Groente Taijine met abrikozen en geroosterde amandelen

Deze groente Taijine met abrikozen en geroosterde amandelen aten we met couscous. Je kunt groente tajine maken met veel soorten groente. Maar net wat je lekker lijkt. Ik gebruikte bleekselderij, flespompoen en zoete aardappel.
Handig is, dat je het van tevoren kunt bereiden.
Een ander recept van groente tajine is deze met rozenharissa.
Voor deze groente taijine met abrikozen en geroosterde amandelen heb je nodig:

voor 4 personen:
11/2 tl komijnzaad
11/2 tl korianderzaad
2 el lijfolie
2 uien gesnipperd
4 tenen knoflook geperst
2 cm gember geraspt
1 tl kurkuma
1 el harissa
400 g flespompoen geschild, in stukken
400 g bleekselderij ontdraad in stukken
1 zoete aardappel in stukjes
1 kaneelstokje
1/2 liter groentebouillon
1 blik tomatenstukjes
90 g gedroogde abrikozen doorgesneden (Eat Me AH)
150 g groene olijven in tweeën
1 kaneelstokje
400 g kikkererwten uit blik

voor de couscous:
250 g couscous
velletje aluminiumfolie
verse koriander
25 g roomboter
zout
75 g blanke amandelen

bereiding: verwarm het komijn- en korianderzaad in een droog koekenpannetje tot het zijn geur afgeeft, en maak het daarna fijn in een vijzel.
Fruit samen met de ui, knoflook en gember gedurende vijf minuten in een braadpan met dikke bodem.
Voeg er de kurkuma en harissa aan toe en bak even mee zo’n twee minuten.
Doe er nu de pompoen, bleekselderij en zoete aardappel bij en bak op hoog vuur even mee. Voeg er het blik tomatenstukjes, de kikkererwten, de gedroogde abrikozen, het kaneelstokje en de olijven aan toe met de groentebouillon en laat met deksel op de pan een half uur zachtjes stoven op een spaarbrander.

!! verwarm intussen vier borden in een oven van 80 graden

bereiding couscous: doe de couscous in een stenen kom, giet er tot een vingerdikte kokend water op en laat twee minuten staan met aluminium-folie erover. Roer de couscous daarna los met een vork en roer er de boter door met wat vers gehakte koriander en iets zout.

bereiding amandelen: rooster de amandelen in een droge koekenpan

serveren: verdeel wat van de groenten-tajine over de borden, schep er wat van de couscous langs en garneer met de geroosterde amandelen en verse koriander

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.