Deze lunch is ontstaan uit restjes, van overgebleven courgette met kerrie en mosterd een soep gemaakt. En van overgebleven aardappels, zwarte bonen een huzarensalade.
Het idee om mosterd met kerrie te combineren heb ik gevonden bij een ander recept, erg lekker. Kan ook dienst doen als lichte maaltijd.
Je hebt nodig voor de soep voor twee personen
1 grote courgette in stukken
1 teentje knoflook geperst
1 ui gesnipperd
1 eetlepel grove mosterd met pitjes
1 koffielepel kerriepoeder
0,75 l kippebouillon
1 eetlepel olie
bereiding: Fruit de courgette samen met de ui en knoflook aan in olie.
Voeg mosterd, kerrie en paprikapoeder toe en laat eventjes bakken.
Doe er de kippebouillon erbij, en laat de soep toen minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met in staafmixer.
huzarensalade voor twee personen:
4 aardappels van 50 gram
5 augurken in blokjes
1 klein uitje gesnipperd
1/2 kanzi appel met schil in blokjes
150 gram zwarte bonen uit blik, afgespoeld
2 el mayonaise (DL) AH
2 el gehakte bieslook
peper en zout
bereiding: meng alles door elkaar en garneer met wat takjes bieslook
Joke Boon ook gastredactrice bij ‘Vegatopia’ en auteur van vele kookboeken waaronder Bonen maakte deze vrolijke linzenhuzaar