Eetdagboek 13

Eetdagboek 13

Hier voorlopig mijn laatste eetdagboek. In deze twaalf dagen ben ik twee kilo afgevallen door minder koolhydraten te eten en veel en intensief te bewegen. Daar waar ik het kwijt wilde past mijn kleding me weer goed (sommige mensen hebben altijd mazzel). Behalve mijn jasjes, die krijg ik nog steeds niet dicht, terwijl ik nu nog maar twee kilo verwijderd ben tot wat ik vroeger woog. Jasjes hoeven trouwens niet dicht hè? Juist pittig om ze los te dragen ;-))
Je figuur verandert in de overgang, en daar doe je niks aan, behalve voldoende beweging en op je eetwijze letten.
Tot nu is dit wat mij betreft wat het is. Ik eet minder koolhydraten, nóg meer groenten, drink veel water, en minstens vier dagen in de week vegetarisch. Mijn wijntjes in het weekend laat ik er niet om staan, en af en toe iets lekkers (gelukkig heb ik een redelijk gezonde voorkeur) hoort bij het leven. Ik ben een levensgenietster en zoals ik nu leef en eet is hoe het leuk voor me blijft, en ik kan blijven genieten van lekker eten met in het weekend een wijntje erbij.
Deze leefwijze zal zijn hoe ik het de rest van mijn leven wil gaan doen, kost me geen enkele moeite, heb geen trek tussendoor, en voel me fitter dan ooit.
Wanneer ik nu op mijn huidige gewicht blijf zitten ben ik helemaal tevreden, ik was dan ook niet te zwaar, maar ging het mij erom dat mijn kleding me weer lekkerder zit. Maar goed wanneer ik in de toekomst desondanks toch naar een maat meer ga, dan is dat zo, een M is ook mooi, en tegen die tijd ben ik ook wel toe aan iets nieuws 😉

Voor meer eetdagboeken klik hier, over het hoe en waarom van deze eetdagboeken kun je lezen op deze blog.

ontbijt: Hé, wat is dat nou, geen ontbijtgebakje?  zondag-ochtend-ontbijt: 40 gram quinoa met wat mango, aardbei, kiwi, handje noten en wat amandelsnippers.

tussendoor: water

lunch: dik gesneden liefde & passie volkoren brood gegrild in rooster, hierop blokjes ontvelde grote trostomaat in blokjes met wat zout en olijfolie. Hierop verse basilicum en feta. Erbij een glas karnemelk

tussendoor: koffie bij onze jongste zoon gedronken zonder iets erbij en water, thuisgekomen een bakje blauwe bessen.

avondeten: kip piripiri met 50 gram zilvervliesrijst pp, salade van mango en komkommer en geroosterde groenten zie recept

Tussendoor: twee witte wijn met water erbij. Stukje 30+kaas en twee droge volkoren toastjes

PS: vandaag vier kilometer gelopen s’avonds, in stevig tempo

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.