Dagmenu 2
Ontbijt:
45 gram havermout met 35 gram pecannoten, wat cashewnoten, goijbesjes en een dadel in stukjes in een kommetje doen, hier water bovenop schenken tot het goed onder staat. In koelkast een nachtje laten staan, s’ochtends vocht eruit drukken in een bolzeef, en met een staafmixer pureren. Lekker met blauwe bessen en aardbeien.
Tussendoor: veel water drinken
Lunch:
3 piepkleine boterhammetjes liefde & passie volkoren/ spelt met een halve avocado door elkaar geprakt met een half blikje tonijn op olie met een klein beetje citroensap.
erbij: een glas versgeperste sinaasappelsap van 2 sinaasappels.
Tussendoor:
halve watermeloen (een watermeloen heet niet voor niets watermeloen: het bestaat voor 95% uit water!
Tussendoor:
blikje kokoswater met limoensap en munt
Tussendoor:
1 beschuit met verse aardbeien en groene thee
Avondmaaltijd:
een gerecht van Ottolenghi, voor 3 personen:
3 aubergines in dikke plakken ingesmeerd met olijfolie en bestrooid met wat zout 30 minuten roosteren in oven op 200 graden.
Serveren met Griekse yoghurtsaus van 150 ml (Griekse) yoghurt met daardoor 1 buisje saffraan (in lepel heet water laten weken en bij de yoghurt doen) erdoor geklopt, wat wat olijfolie en zeezout gemalen.
De aubergine-plakken over borden verdelen en er de saus over lepelen, eigenlijk horen er enkele lepels granaatappelpitjes over, maar heb deze keer voor blauwe bessen gekozen.
De pijnboompitjes die er over horen heb ik er apart bij geserveerd.
Garneer met verse basilicum.
Als hapje erbij had ik gevulde wijnbladeren in vocht opgewarmd en erbij geserveerd samen met yoghurt/ knoflookkruidensaus (Tzatziki zonder komkommer) Humus van uitgelekte kikkererwten gepureerd met citroensap en twee geperste tenen knoflook, en gegarneerd met gehakte rode peper.
Lekker met sneetjes donker stokbrood.
Dessert was een raketje
Koffie met niks erbij.
Middernacht; trek…Volkoren rijstwafel met humus en sambal