Zoete aardappelsoep met kokos en kerrie

Zoete aardappelsoep met kokos en kerrie

Deze zoete aardappelsoep met kokos en kerrie aten we deze keer als maaltijdsoep.  De combinatie van zoete aardappelsoep met kerrie is een erg lekkere, en houden we er voortaan in. De laatste paar minuten gingen er nog wat gamba’s bij de soep.
Zoete aardappels staan overigens op de zevende plaats op de lijst van belangrijkste voedselgewassen in de wereld, en op de vijfde plaats in ontwikkelingslanden. De soep kan ook heel goed als voorgerecht, maar wanneer je niet zo heel veel trek hebt is hij als maaltijdsoep ook heel geschikt. Neem dan bijvoorbeeld een lekker stevig dessert als nagerecht, zoals deze apfelstrudel. Voor meer zoete-aardappel-soepen klik hier.

Voor deze zoete aardappelsoep met kokos en kerrie
heb je nodig voor twee personen:
2 el olijfolie
600 g zoete aardappel in blokjes
1 uitje gesnipperd
1 rood pepertje zonder zaad gehakt
2 geperste tenen knoflook
3 tl kerrie
2 dl kokosmelk
1/2 limoen uitgeperst
3 dl groentenbouillon
aromat (zonder kunstmatige toevoegingen)
10 grote gamba’s

voor de garnering:
peterselie gehakt
1/2 rode peper zonder zaad gehakt
4 el geraspte kokos

bereiding: fruit de ui, knoflook en zoete aardappel in de olijfolie. Doe er de kerrie bij en bak mee. Doe er de kokosmelk en limoensap bij en de bouillon en laat twintig minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep te dik, doe er dan nog wat water bij. Breng op smaak met wat aromat. Verwarm de gepureerde soep op het vuur en kook de gamba’s twee minuten mee.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.