De combinatie van half courgette en half spaghetti is heerlijk met de garnalen en saus van mascarpone, dille en limoensap.
Je hebt nodig voor vier personen:
800 gram courgette gedraaid op een spirelli-snijder)
250 gram spaghetti
1 el olijfolie
2 grote tenen knoflook geperst
250 gram mascarpone
1/4 kruidenbouillontablet
limoensap naar smaak
4 tl gedroogde dille of 2 el verse dille
400 gram roze garnalen
peper en zout
Bereiding: verwarm vier diepe borden voor in een oven van 80 graden. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Fruit intussen de knoflook in een steelpannetje in een el olijfolie zo’n twee minuten. Doe er de mascarpone bij en verkruimel er de bouillon boven, warm twee minuten mee. Doe er de dille door en breng op smaak met zout, peper en limoensap.
Doe de courgette een seconde voor afgieten van de pasta, de courgette erbij. Giet de pasta met courgette af in een vergiet en doe terug in de pan. Warm 3/4 van de garnalen een paar seconden mee in de saus.
Roer de saus door de pasta en verdeel over de vier diepe voorverwarmde borden. Garneer met dille