Worteltaart met een frosting van mascarpone, Griekse yoghurt, honing en kaneel

Worteltaart klinkt erger dan het smaakt, want worteltaart is heerlijk. Hij stond al eerder op mijn site, maar ik heb hem aangepast waardoor hij nóg lekkerder is geworden. Ik maakte deze nieuwe versie gisteren voor de crew van Vegatopia..
De frosting heb ik deze keer gemaakt van mascarpone, Griekse yoghurt, honing en kaneel Door de kaneel niet door het beslag van de taart  te doen maar in de topping te verwerken, proef je veel beter de zoete wortelsmaak. De beste recepten ontstaan vaak per ongeluk, en eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de kaneel domweg vergeten was in het beslag van deze taart, deels door haast, deels door kippigheid (mijn multifocale lenzen hebben nog niet de gewenste sterkte :-)) Bovendien maak ik recepten vaak uit mijn hoofd waardoor het altijd weer anders wordt dan voorheen.
Maar hij is gelukkig ten goede veranderd (eveneens de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de pecannoten van het vorige recept heb ik er uit gelaten), Het vetgehalte van de taart is nog steeds niet hoog te noemen met 50 gram kokosolie wat er door gaat, voor wie dat belangrijk vindt. Afgezien dan van de frosting. Maar als je ziet wat er doorgaans doorheen gaat aan calorieën-bommen, is dit nog een hele brave topping.
Tevens heb ik er nog wat wortel extra aan de taart toegevoegd.

Je hebt nodig voor een springvorm van 24/ 26  cm (10 tot 12 stukken)
400 gram wortel grof geraspt
200 gram speltmeel
100 gram amandelmeel
75 gram kokosbloesemsuiker of rietsuiker
100 gram pecanoten
4 eieren (4 eidooiers en 4 eiwitten apart)
2 grote bananen
150 gram dadels
4 el kwark
2 tl kaneel
2 tl bakpoeder
50 gram kokosolie

frosting;
200 gram mascarpone
4 grote el Griekse yoghurt
4 el honing
3 tl kaneel
4 grote el Griekse yoghurt
garnering: geraspte wortel

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.