Dit is zo’n waanzinnig lekkere pasta, en maar zo simpel te maken. Italiaanse pastasauzen zijn over het algemeen niet overdadig en bevatten doorgaans maar een paar ingrediënten.
voor 4 personen heb je nodig:
voor de geroosterde tomaatjes:
500 g snacktomaatjes doorgesneden
2 el olijfolie
1 vel bakpapier
voor de rest van de saus:
2 el extra vergine olijfolie
8 ansjovisjes uit blikje
2 tenen knoflook geperst
1 blik tomatenstukjes
2 tl gedroogde oregano
1/2 tl suiker
2 el olijfolie extra vergine
vers geraspte paranokaas (lidl)
1 handje gesneden basilicum
300 gram tagliatelle geel en groen gemengd
50 g rucola voor erdoor en voor de garnering
geraspte paranokaas
(voor)bereiding geroosterde tomaatjes: hussel de halve tomaatjes met de olijfolie, stort ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de tomaatjes 25 minuten in een oven van 200 graden.
Fruit intussen de ansjovissen zachtjes in de olijfolie, samen met de knoflook gedurende vijf minuten. Doe er de tomatenstukjes, en de oregano bij, en laat zachtjes een twintig minuten stoven met deksel op de pan. Doe na de roostertijd de tomaatjes bij de saus en stamp met een pureestamper iets fijner (gebruik zeker geen staafmixer, de grofheid van de saus geeft zo’n heerlijke smaak, laat de saus iets indikken met het deksel van de pan. Kook 10 minuten voor einde stooftijd de tagliatelle.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep er de saus door en wat van de rucola verdeel over vier voorverwarmde diepe borden (even kokend water in laten staan voor gebruik)
garneer met de rest van de rucola en serveer met geraspte paranokaas