Tagliatelle à la Puttanesca

Dit is zo’n waanzinnig lekkere pasta, en maar zo simpel te maken. Italiaanse pastasauzen zijn over het algemeen niet overdadig en bevatten doorgaans maar een paar ingrediënten.

voor 4 personen heb je nodig:
6 ansjovisjes uit blikje
2 tenen knoflook geperst
2 blik tomatenstukjes
1/2 el oregano
1 el balsamico
1 handje gesneden basilicum
2 el olijfolie extra vergine
vers geraspte paranokaas (lidl)
300 gram tagliatelle geel en groen gemengd
rucola voor de garnering

verwarm vier diepe borden voor in een oven van 125 graden

bereiding: laat de ansjovisjes vijf minuten op een laag vuurtje smelten in eetlepel olie uit het blikje van de ansjovisjes. Doe er de knoflook bij en de tomatenstukjes, de oregano en balsamico. Laat de saus op half vuur iets inkoken tot het een vrij dikke saus is. Doe er op het laatste moment de gesneden basilicum door. Kook de tagliatelle gaar volgens gebruiksaanwijzing, giet af en stort weer terug in de pan, roer de saus erdoor samen met de olijfolie.
Verdeel de pasta over vier borden en garneer met de rucola

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.