Bietenchips met bietenhumus

De bietenhumus:
Voor 2 pers:

200 gram kikkererwten (blik) te pureren (vocht bewaren) met 1/2 half rauw zomerbietje of een voorgekookt exemplaar
1/2 geperst teentje knoflook
2 el olijfolie extra vergine
1 el citroensap
peper en zout.

Bereiding:
Pureer bovenstaande ingrediënten met een staafmixer. Wanneer je het te dik vindt kun je er nog wat olijfolie, kikkererwtennat of citroensap bij doen.

Bietenchips; rauwe gewassen (zomer)bieten schaven met kaasschaaf of héél dun snijden en deze over een licht met olijfolie ingevette bakplaat met bakpapier verdelen.
Bak ze zo’n 20/ 25 minuten in de oven

Gemaakt met en bij vriendin Marga Corten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.