Het was er echt weer voor om een cake te bakken, ik maakte hem met onder andere pistachenoten, amandelmeel limoen.
Ontbijt: havermout-pannenkoekjes van 35 gram havermout geprakt met eitje in ring bakken in olijfolie om en om. Met yoghurt honing en kaneel
Tussendoor: water met kanzi-appel
Lunch: pompoenpitten-broodje (ah) met kaas, kiemgroente, plakjes komkommer en tomaat
Tussendoor: handje noten met 3 gedroogde abrikozen
Diner: stamppot boerenkool met spekjes, rookworst en augurk
Tussendoor: koffie met piepklein plakje pistache-cake:
Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
60 gram honing
25 gram kokosolie met kokossmaak
200 gram amandelmeel
50 gram volkorenbloem
95 gr pistachenootjes
rasp van limoentje
1 el limoensap
1/2 zakje eetlepel bakpoeder
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de bananen samen met de eieren en honing in een kom. Meng het amandelmeel, volkorenbloem en bakpoeder, limoenrasp en -sap door, en 2/3 van de pistachenootjes
Schep het beslag in een ingevette springvorm, doe er de rest van de pistachenootjes op en bak de pistache-cake in 60 minuten gaar
Springvorm van 22 cmTwee glaasjes droge witte wijn met 1/2 bakje paprika-ribbeltjeschip