Gegrilde witlof met kalkoenspekjes en tijm

Gegrilde witlof met kalkoenspekjes en tijm

Deze gegrilde witlof met kalkoenspekjes en tijm was een paar weken terug onderdeel van het weekmenu.
Ik zal hierbij dit recept wat overzichtelijker uitleggen.
Het is een heerlijke manier om witlof klaar te maken. Door het grillen krijgt de witlof een meer intense smaak. In combinatie met de tijm en spekjes is dit een heerlijk groente-gerecht
Ik combineerde deze gegrilde witlof met kalkoenspekjes en tijm met aardappelpuree, waaraan ik een teen knoflook heb toegevoegd.
Voor meer gerechten met witlof kun je hier terecht.

Je hebt nodig voor twee personen:
3 witofstrokjes (500 g )
4 olijfolie
zeezout
4 takjes tijm (daarvan de blaadjes geritst)

voor de kalkoenspekjes:
2 el olijfolie
150 g magere kalkoenspekjes (ah)

voor aardappelpuree:
hier is daarvoor het recept

bereiding: kook alvast de aardappels voor de aardappelpuree. Klop de olijfolie, zout en tijm blaadjes door elkaar in een klein kommetje.
Verwarm intussen de grillpan op hoog vuur. Snijd op een snijplank de witlof overdwars in vier kwarten. De stronken laat je zitten, alleen snijd je er iets van het kontje af, anders vallen de kwarten uit elkaar.
Besmeer de witlof-kwarten met de tijm-olie en grill ze mooi bruin gestreept en gaat om en om in de grillpan gedurende tien minuten.
Bak de kalkoenspekjes in een anti-aanbak-pan op hoog vuur gedurende vijf minuten

Serveer de gegrilde witlof-parten met de aardappelpuree en de kalkoenspekjes.
Garneer met wat verse takjes tijm

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.