Gisteren maakte ik onderstaand spaghettigerecht met aspergeslierten en gele courgettini, het is de tweede variant op spaghetti carbonara, hier is de eerste variant. Erg lekker !!
nodig voor 4 personen
250 g spaghetti
1 gele smalle courgette
8 grote asperges (geschild)
2 el olijfolie
125 g (biologische) baconreepjes
2 tenen geperste tenen knoflook
4 eidooiers
75 g parmezaanse kaas
vers gemalen zout en zwarte peper
extra nodig: een sprirelli
bereiding: draai ronde slierten van de courgette met de spirelli en knip deze door zodat je niet te grote spaghetti krijgt. Snijd de asperges over de lengte in drieën en daarna in dunne reepjes. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de baconreepjes samen met de uitgeperste tenen knoflook op halfhoog vuur. Laat vijf minuten zachtjes bakken en zet het voor uit. Klop de eieren los met de parmezaanse kaas en doe er de gebakken bacon met knoflook bij, maal er flink peper en wat zout door en roer er twee el pasta-water door, wanneer je de spaghetti kookt. Zet ruim kokend water op en doe de spaghetti er samen met de aspergerepen bij.
Twee minuten voor einde kooktijd de courgetti erbij doen. Giet de spaghetti met groenten af en doe terug in de pan. Roer er het ei-kaasmengsel door en proef of er nog wat zout(de bacon is ook al zout)en peper door moet.
Geef er geraspte parmezaanse kaas apart bij