Chocolade-kokos-havermout met Griekse yoghurt en zacht fruit

Altijd leuk om weer eens iets anders met havermout te doen, en een chocolade-ontbijt is altijd lekker natuurlijk, en nog gezond ook.
Dit ontbijt van Jamie Olivier viel hier goed in de smaak. De enige ‘maar’ in dit gerecht is dat Jamie hiervoor een blikje kokoswater gebruikt, deze zit vol suiker. Om die reden koos ik voor kokoswater uit een blik kokosmelk.
‘Chocolate Porridge’
Recept voor 2 personen:
80 gram havermout
70 gram ongezouten hazelnoten (ik deed gemengde noten)
1 kleine el cacao
4 medjooldadels of 6 kleinere
3 dl kokoswater, ik deed kokosvocht uit blik, vul eventueel aan met water (zonder de santen, alleen het doorzichtige gedeelte, Fairtrade kokosmelk AH)
eventueel nog wat honing
4 el Griekse yoghurt
zacht fruit naar keuze voor de topping

Bereiding: rooster de noten in een koekenpan en doe samen met de helft van de havermout, de cacao, en de dadels in een hakmolen. Hak niet al te fijn, doe er de rest van de havermout erbij, nu niet meer hakken. Verwarm het kokoswater in de pan en voeg er het havermoutmengsel er aan toe en warm dit een paar minuten door, maak het zo dik of zo dun als je zelf lekker vindt. Voeg er eventueel nog wat honing aan toe naar smaak.
Schep in twee diepe borden en roer er de yoghurt doorheen. Verdeel er wat zacht fruit over en geniet lekker van dit bijzondere ontbijtje.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.