Ananas/ amandelspijs-spiesjes met witte chocoladefondue

Deze ananas-amandelspijs-spiesjes met witte chocolade-fondue is een heerlijk dessert of hapje, dat het vooral leuk doet in de decembermaand. Fijn ook dat het allemaal voor te bereiden een dag van tevoren. De chocoladefondue serveer je koud met de spiesjes, dan is de saus ook wat dikker dan wanneer je hem warm serveert. En lekkerder van smaak bovendien.
Je kunt de spijs ook gebruiken bij deze mini-strüdel

Nodig voor 4 personen:

Voor de spiesjes:
1/4 van de amandelspijs (recept) de rest invriezen voor bv een amandelstaaf of een pakketje van filodeeg (recept)
1 ananas geschild en in mooie stukken
gemalen kokos
8 grote satéhprikkers

voor de witte chocoladefondue:
200 gram witte chocolade (Verkade)
125 ml slagroom
75 ml halfvolle melk

(voor)bereiding amandelspijs: kan een dag van tevoren: maak de amandelspijs volgens recept en draai er 12 mooie balletjes uit, en rol ze door de gemalen kokos, en bewaar in een kommetje. Vries de rest van de amandelspijs in. Kook de ananasstukken 5 minuten op laag vuur, dit om het enzym bromelaïne stuk te koken wat een prikkelende tong kan veroorzaken. Spoel de ananas koud, en zet in een kom een uur koud weg.

bereiding spiesjes: rijg aan 4 satéhprikkers 3 ananasstukken en een amandelspijsbolletje, en aan de andere 4 prikkers, 2 ananasstukken met 2 amandelspijsbolletjes. Leg deze prikkers in een afgesloten bewaardoos en zet koel weg

bereiding chocoladefondue: plaats een kommetje boven een steelpan zacht kokend water, het kommetje mag het water net niet raken. Doe de slagroom met de melk in het kommetje en doe er de chocolade in, laat al roerend met een kleine garde smelten tot alle chocolade is gesmolten. Roer nog een keer goed door met de garde tot homogene saus en laat afkoelen. De saus zal hierdoor een mooie dikte krijgen.  Plaats de saus in de koelkast tot de volgende dag.

Op de dag zelf, kan s’ochtends helemaal worden klaargezet: leg op 4 mooie rechthoekige schaaltjes een satéhprikker met 1, en een satéhprikker met 2 amandelspijsbolletje(s). Schenk met een kleine juslepel, vier keer twee opscheplepels in klein kommetjes die mooi op de schaaltjes passen. Zet de overgebleven ananasstukken eventueel in een mooi kommetje in het midden van de tafel, om de overgebleven chocoladefondue mee op te dippen.

Serveer dit heerlijke kerstdessert met een kopje espresso en een likeurtje.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.