Havermoutpap met zoete aardappel en kaneel

Havermoutpap met zoete aardappel en kaneel

Als ontbijt at ik deze havermoutpap met zoete aardappel en kaneel. Vaak verzin ik de avond ervoor al wat ik graag de volgende dag als ontbijt wil. De zoete aardappel kook je geraspt mee met de havermout, waardoor deze mee gaart. Heerlijk in de koude jaargetijden van het jaar omdat het zo’n verwarmend gerecht is.
Zoete aardappels zijn heel gezond, voedzaam en bevat veel vitamines en vezels, maar is ook koolhydraatrijk.
Maar het zijn wel langzame en complexe koolhydraten die heel langzaam door het bloed worden opgenomen, zodat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je langer verzadigd bent. Vanwege het ontbreken van een suikerpiek zijn zoete aardappels ook heel geschikt voor diabetes patiënten. Zoete aardappels behoren tot de groenten, en zijn wel een maand houdbaar wanneer je ze koel en donker bewaard (als het maar niet in je koelkast is)
Kijk voor meer ontbijtrecepten eens hier.
Voor deze havermoutpap met zoete aardappel en kaneel heb je nodig:

voor 1 persoon:
100 g grof geraspte zoete aardappel
40 g havermout
11/2 dl amandelmelk ongeveer
1/2 banaan
2 tl kaneel

bereiding: kook de havermout met de melk en zoete aardappelrasp zachtjes zo’n 8 minuten. Prak de halve banaan en warm er op het laatste moment nog even door samen met de kaneel.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.