We doen weer even een dagmenu, eentje met weer veel kleur en fleur zoals jullie dat van me gewend zijn. Ik ben in Griekenland helemaal verslingerd geraakt aan feta, dat vind ik zo ontzettend lekker, en in combinatie met geroosterde groenten geweldig en nog gezond ook. (zij het wat zout, ach ja)
Ook heerlijk op een tortilla in combinatie met bosuien jalapenopepers , dubbelklappen en in tosti-ijzer doen met een salsa van avocado, tomaatjes, ui en srirachasaus.
Over de hele dag verdeeld drink ik water
Ontbijt: boekweitpannenkoek van 1 ei, 40 gram boekweitmeel, en 11/2 dl sojamelk kloppen en om en om bakken. Dit met een zespri-kiwi in plakjes en wat aardbeien, hier heb ik tijmhoning die ik heb meegenomen uit Kefalonia overheen gesprenkeld.
erbij zwarte koffie
Tussendoor: een handje kersen
Lunch: “pizza” van volkoren tortilla, hiervoor: 1/2 courgette en 1/2 puntpaprika en 1/2 rode ui bakken in koekenpan. De tortilla bestrijken met tomaat uit blik fijngestampt met 1/2 knoflookteentje, en daarop de gebakken groenten. Beleg met verkruimelde feta. de randen van de pizza met kwastje bestrijken met olijfolie om deze knapperig bruin te krijgen
20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden
Lekker met verse jus d’orange
Tussendoor: rijstwafel met 1/2 avocado geprakt met wat sriachasaus en limoensap en een stukje feta
Tussendoor: weer een stuk feta met een paar olijven
Avondeten voor 4 personen: spaghetti met tomatensaus met 500 gram gamba’s (darmkanaaltjes verwijderen) gebakken met 3 gehakte tenen knoflook, bosje gehakte peterselie en 1 tl sambal in olijfolie, na twee minuten uit de pan scheppen. Daar 1 blik tomaten in doen met 2 geperste tenen knoflook en laten inkoken met 1/2 glas witte droge wijn. 350 gram pasta intussen koken en afgieten. De gare gamba’s door de hete tomatensaus scheppen en door de pasta doen
Tussendoor: koffie met een stukje pure chocolade