Pittige kip

Pittige kip

Deze pittige kip kwam ik tegen in een van mijn oude kookschriftjes welke ik weer eens doorbladerde sinds lang geleden. Het is een recept van mijn zus.
Deze schriftjes zijn overigens meer dan dertig jaar oud, en bevatten ook veel vegetarische recepten. Ik schreef veel recepten over uit vegetarische kookboeken uit de bibliotheek indertijd. Daar waren er in die tijd nog niet zo heel veel van, en vaak wat aan de geitenwollensokkerige kant.
Maar toen al koos ik ervoor een aantal dagen in de week vleesloos te koken, en mijn gezin vond het prima. Ik zal de komende tijd wat van deze en andere recepten uit die tijd (welke ik zal aanpassen naar deze tijd) met jullie delen.
Bij deze pittige kip serveer ik basmatirijst waarbij ik de courgette de laatste drie minuten laat mee koken.
Voor meer recepten met kip klik hier

Nodig voor vier personen:
voor de pittige kip:
2 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 pond kipfilet in stukjes
1 el korianderpoeder
1 tl chilipoeder of meer naar smaak
1 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1/2 tl kaneelpoeder
2 dl room of slagroom van melkunie
1/2 el citroensap
1 dl yoghurt
1/2 el bloem
1/2 kippenbouillontablet
1/2 pak gezeefde tomaten (a 500 ml)

voor de rijst:
250 g basmatirijst
800 g courgettes in blokjes

!! verwarm vier borden in een oven van 80 graden of zet in een bak heet water

bereiding: snipper de ui, bak op matig vuur in de olie en pers er de knoflook boven uit. Laat twee minuten fruiten en voeg er dan de kruiden aan toe. Laat deze een minuut meebakken. Voeg er de kipfilet aan toe en zet het vuur hoog. Bak in vijf minuten bruin. Vermeng de yoghurt met de bloem en meng goed door elkaar. Voeg het yoghurtmengsel toe aan de kip en doe er ook de gezeefde tomaten en room bij. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven. Laat 15 tot 25 minuten zachtjes pruttelen. Wanneer de saus te dik wordt naar je zin kun je er nog wat heet water aan toe voegen.

voor de rijst: kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en voeg er de laatste drie minuten de courgetteblokjes aan toe.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.