Deze kip stroganoff met pasta is erg lekker en hier thuis een van onze lievelingsgerechten. Je kunt het zowel door de week op tafel zetten, of onderdeel laten zijn van een etentje voor familie of vrienden. Aan de stroganoff heb ik gerookte paprikapoeder toegevoegd, dat geeft net dat beetje extra aan de saus.
Voor meer recepten met stroganoff kun je hier terecht.
nodig voor 2 personen:
voor de kip:
2 el olijfolie
250 g scharrel/ biologische kip
peper & zout
1 vel aluminiumfolie
voor de stroganoff
1 el olijfolie
1/2 rode ui
1 rode puntpaprika’s
1 teen knoflook
1 tl gerookte paprikapoeder
2 tl gewone paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
1 bakje kastanje champignons
1 el tomatenpuree
2 el crème fraiche
4 el heet water
bereiding kip: snijd de kip in mooie schuine plakken en bak in een anti-aanbakken in de olie gedurende twee minuten per kant nét gaar.
Bestrooi met iets zout en peper. Haal uit depanneren en houd warm in aluminiumfolie. Bak de ingrediënten voor destroganoff in het achtergebleven vet.
!! Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden
bereiding stroganoff: snipper de ui, en snijd de paprika in stukjes. Snijd eveneens de kastanjechampignons in plakjes.
Kook nu de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
verder met de stroganoff: Fruit de ui in het vet van de kip, en voeg er nog een eetlepel olijfolie aan toe. Pers de knoflook erboven uit. Zet het vuur hoog en doe er de paprika en champignons bij. Bak goed om, terwijl je het op smaak brengt met peper en zout gedurende vijf minuten. Nu voeg je er de paprikapoeder aan toe en de chilipoeder en bakt dat even mee. Roer er de tomatenpuree aan toe, de crème fraiche en het water. Voeg er nu de gebakken kip aan toe en laat op laag vuur nog even twee minuten stoven.
Giet intussen de gare pasta af.
serveren: haal de voorverwarmde borden uit de oven. Schep de pasta op de borden en verdeel er de kip met stroganoff bij.
Garneer met de gehakte peterselie