pompoen-ravioli met parmezaanse kaas en salieboter

pompoen-ravioli met parmezaanse kaas en salieboter

Deze pompoen-ravioli met parmezaanse kaas en salieboter, maak je heel simpel met wonton-velletjes. Deze ravioli maakte manlief voor mij als voorgerecht. Je kunt ze ook heel goed groter maken door twee velletjes op elkaar te leggen meteen hoopje vulling in het midden en als hoofdgerecht serveren.

nodig voor vier personen als tussengerecht, voorgerecht of voor twee personen als hoofdgerecht:
24 wontonvelletjes (Toko)
600 g Hokkaido pompoen in blokjes
2 el olijfolie
zout
1/2 teentje knoflook geperst
1 vel bakpapier
60 g geraspte parmezaanse kaas
zout en peper
1 eigeklopt

voor de salieboter:
50 g roomboter
12 blaadjes gehakte salie
snufje zout

!! Ontdooi de wontonvelletjes twee uur van tevoren, wat je over hebt, kan zo weer terug de vriezer in, maak vast porties door er velletjes plastic folie tussen te leggen.

bereiding vulling: hussel pompoen met de olie, zout en peper en knoflook om en rooster op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden in twintig minuten gaar.
Vermeng met de parmezaanse kaas en proef of er nog wat zout en peper door moet.

(voor)bereiding ravioli: trek velletjes van het stapeltjes en leg ze naast elkaar opeen werkblad. Leg op ieder velletje wat van de vulling, en bekwast de randen met wat geklopt ei, vouw het velletje over de vulling en druk de randen goed aan. Óf leg er een ander velletje overheen bekwast rondom de vulling met wat ei en druk goed aan rond de vulling. Je kunt er eventueel ook een ravioli-snijder voor gebruiken.
Leg de ravioli voor gebruik op een met bloem bestrooid bord en zorg dat de ravioli elkaar niet raakt om aan elkaar plakken te voorkomen. Afgedekt met plastic folie kun je ravioli 24 uur bewaren in de koelkast.

vlak voor het eten; bereiding boter: smelt de boter met de salie in een pannetje

bereiding ravioli: kook de ravioli in vier minuten met niet teveel tegelijk in kokend water en haal ze eruit met een schuimspaan.

serveren: serveer de ravioli met de gesmolten boter met salie en parmezaanse kaas

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.