Spaghetti gorgonzola met courgette

Spaghetti gorgonzola met courgette

Het verbaasde me eigenlijk dat deze spaghetti gorgonzola met courgette en paddestoelen, nog niet op de site stond, het is een van de eerste succesrecepten uit mijn “kookloopbaan”. Ik heb er min of meer manlief mee het hof gemaakt. Op mijn 21e en net zelfstandig wonend, kwam hij regelmatig bij me eten.

Omdat ik van huis uit altijd vers eten gewend was, en pakjes en zakjes mij toen al vreemd was, en dat voor 33 jaar geleden, ben ik kookschriften gaan verslinden. (dit vooral niet te letterlijk nemen ;-))
Daar ligt de basis voor een levenslange passie voor vers, gezond en lekker eten.

Dus hierbij een recept uit vroeger jaren, al deed ik er toen paddestoelen door in plaats van courgette, doe dat ook gerust wanneer je dat lekker lijkt.
We aten vroeger meer dan nu, zie ik aan het recept. Zo draaiden we er onze hand niet voor om per persoon zo’n 125 gram pasta per persoon naar binnen te werken (dat zijn bijna Happy Italy-porties), bergen stamppot, en alles wat lekker was zo’n beetje in het kwadraat.
Omdat wij ijdele mensen zijn, die een goed figuur nét iets belangrijker vinden dan eten tot je er bij wijze van spreken bij neer valt, hebben we onze porties in de loop der jaren danig aangepast.
Nieuwsgierig geworden naar meer pastarecepten? kijk dan eens hier.

Eet je graag koolhydraatarm? Neem dan meer courgette en minder pasta.

nodig voor 2 personen:
2 el olijfolie
1 kleine gesnipperde ui
2 geperste tenen knoflook
300 g courgette in stukjes
1 bakje kastanje champignons in plakjes
125 ml slagroom
100 g gorgonzola (de milde versie)
zout en peper
2 el gehakte verse peterselie
150 g spaghetti

voor erbij: 75 g geraspte parmezaanse kaas

!! Verwarm twee diepe borden voor in een oven van 80 graden, of schenk er kokend water in.

bereiding: fruit de ui met de knoflook zacht in de olie op zacht vuur gedurende vijf minuten. Doe er de stukjes courgette en kastanjechampignons erbij, bestrooi met zout en peper en zet het vuur halfhoog. Bak de courgette en paddestoelen gedurende tien minuten mooi gekleurd. Blus af met de slagroom en zet het vuur zacht.
Kook intussen de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.
Verdeel de gorgonzola in stukken door de saus en laat smelten. Voeg er wat kookwater van de pasta bij wanneer je de saus te dik vindt. Doe er de peterselie door.
Verdeel de pasta over de twee voorverwarmde diepe borden, en daarover de saus. Serveer met de parmezaanse kaas.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.