Dagmenu 57

Een eerlijk dagmenu, een week lang, gewoon wat deze vrouw van 51 zoal eet. Meestal verantwoord, soms wat minder, zoals gisteren. Ik ben niet een melkdrinker, maar wel een échte kaasliefhebber (vooral Franse kaasjes, feta, mozzarella en Italiaanse kaas vind ik erg lekker)  Griekse-en biogarde-yoghurt vind ik ook wel lekker, maar eet ik niet zo vaak.

Gisteren om 09.00 uur de deur uit naar Friesland, manlief naar zijn werk, ik naar mijn moeder, zo langzamerhand kan mijn man de draad weer oppakken naar een volledige werkweek. Omdat hij start met twee dagen Friesland, en drie dagen thuis werken is het voor mij aantrekkelijk om mee te gaan, twee dagen is te overzien en goed in te vullen.
Ik wil deze week graag weer een eetdagboek bijhouden, dit met de bijbehorende recepten, waar jullie die nog niet hebben gehad.(maar er zullen ook gewone saaie eetdagen tussen zitten)

Mijn ontbijt bestond uit een havermout-pannenkoek van 50 gram havermout, een banaan en een eitje, dit gepureerd en gebakken in olijfolie.
Hierop had ik een zespri-kiwi in plakjes, erbij dronk ik koffie en sap van twee versgeperste sinaasappeltjes

Ik ben direct doorgereden naar de Jumbo om boodschappen te doen voor een lunch bij mijn moeder en het ontbijt van manlief en mij. Ik haalde humus, een speltbroodje, een avocado en tomaatjes voor de lunch. Voor mijn moeder nam ik filet americain mee en een tarwebroodje.

Tussendoor: koffie met een plak chocolade-cake (site)die ik thuis had gebakken

Lunch: speltbroodje met op beide helften humus, 1/2 avocado en tomaatjes, erbij koffie.

Tussendoor: een 1/2 plak appeltaartcake (site)moederlief vond het niet zo’n succes, die vond de dadelcake lekkerder

S’avonds: pp 125 gram roergebakken spinazie met 300 gram geroosterde pompoen, 200 gram kipfilet krokant gebakken met een rode curry met mangochutney, echt mijn Lievelingscurry:

Voor de curry:
olijfolie
300 gram kipfilet in repen
2 grote tenen knoflook gehakt
2 grote el rode curry (Thai curry AH)
1 blik Fair trade kokosmelk (AH)
3 grote el mango-chutney
1/2 el maizena aangelengd met water
verse koriander gehakt

Bak de repen kipfilet in de olijfolie en bestrooi met zout en peper, schep na 6 minuten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de rode curry met de knoflook in het achtergebleven bakvet van de kip en blus af met de kokosmelk, roer er de mangochutney door en bind bij met het maizena-papje. Tussendoor: koffie met niks, was vergeten om wat aan fruit en noten te halen, ook was ik voor manlief vergeten dadelcake voor bij de koffie mee te nemen, pruilende man tot gevolg 🙁

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*