Mijn eetpatroon tijdens de overgang

Eetdagboek 1

Mijn eetdagboek afgelopen maandag:

Wat deed ik gister nou anders dan ik normaal gesproken doe? Dat is ook wel een interessante natuurlijk. Wat ik eet is niet wezenlijk anders dan ik normaal gesproken doe. Maar kies nu toch liever wel voor magere kwark in plaats van 5 % Griekse yoghurt voor mijn ontbijt s’ochtends, het bevat veel eiwitten en het verzadigt goed. Er wordt tegenwoordig regelmatig gekozen voor volle zuivelproducten wanneer je op je eetpatroon wilt letten, met name omdat het langer verzadigd. Maar dat vind ik ook van magere kwark.
Maar goed, ik heb nog een bak 5 % Griekse yoghurt staan, dus ik ga het wat af wisselen denk ik.
Ik gebruikte voor het ontbijt minder noten en havermout tijdens mijn ontbijt dan normaal, en eet nu niet meer dan twee stuks fruit (inclusief op ontbijt), wat normaal gesproken op ruim drie stuks uitkwam op een dag.
De Spanakopita maakte ik voor vier personen, maar met de helft van alle ingrediënten, we aten er gisteravond ieder 1/4 stuk van, en hebben vandaag (dinsdag) nog een stukje over voor bij de lunch.
Tijdens het bereiden ervan zou ik al een stuk feta naar binnen hebben gewerkt, en af en toe een toastje met roomkaas, want grote trek. Nu deed ik dat niet, behalve dan wat van de geroosterde pijnboompitjes. Ook nam ik altijd twee blokjes pure chocolade bij de koffie, nu een stukje fruit.
Ik at uit het vuistje ook heel wat volkoren toastjes, er gingen zo wel twee plastic pakjes per dag doorheen, wat kan dat nou voor kwaad zou je denken. Maar het zijn wel allemaal koolhydraten.
Over het hoe en waarom van dit eetdagboek lees je op mijn blog die ik erover schreef.

Hier is mijn dagmenu van gisteren:

ontbijt: 25 g havermout, 25 g verse noten gehakt met 1/2 banaan geprakt in bakring op bordje gedrukt met vork. 3 el sojayoghurt (hadden we nog over)erop. En daarop een hand blauwe bessen met 3 aardbeien in plakjes.

!! Tussendoor hele dag: 11/2 liter water met munt en dun schijfje citroen (niet goed voor gebit er teveel van in te doen) over de hele dag gedronken

Lunch: salade van per persoon 60 g krokante kikkererwten, 100 g rode biet in blokjes, kwart appeltje in blokjes, 20 gram geroosterde gemengde zaden, handje rucola, dressing van beetje appelazijn, olijfolie, mosterd en beetje honing. Officiële recept kijk hier

Tussendoor: een zespri-kiwi met zwarte koffie

Avondeten: 1/4 stuk van deze filotaart Spanakopita (maar vijf vellen filodeeg gedaan voor hele taart, 500 g spinazie, 100 g feta, 1 el Griekse yoghurt, 2 eieren, 1 rode ui, knoflook en peper en zout voor vier personen) en nog een heel klein ministukje ?
De rest is voor morgen als lunch

Tussendoor: koffie met een grote aardbei

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.