Ontbijtpizza met custard, kwark en fruit

Ontbijtpizza met custard, kwark en fruit

Wat weer een heerlijke optie als ontbijt is deze ontbijtpizza met custard, kwark en fruit. Een paar dagen geleden heb ik spaghetti carbonara gemaakt, en had daar nog twee eiwitten van over.
Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moest.
Wij zijn geen toetjesmensen dus was Pavlova geen optie. Gebakken en dan met gebakken met tomaatjes, paprika zou ook een optie kunnen zijn als ontbijt.
Maar ik koos er toch voor om bij wijze van experiment er een krokante bodem van te maken.
Dit deed ik in combinatie met banaan, havermout, vers gehakte noten en custard. Dit is het handigst te doen op je vrije dag, omdat de bodem vers het knapperigst en lekkerst is. Dus s’ochtends bakken is een must.
Voor deze ontbijtpizza met custard, kwark en fruit heb je nodig voor 1 bodem:

1 eiwit
1/2 banaan
25 g havermout
1/2 el custard
35 g verse noten fijn gehakt

voor de topping:
2 tot 3 volle el halfvolle of magere kwark
fruit naar keuze
iets honing

bereiding: verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer met een staafmixer het eiwit met de banaan, havermout en custard. Schep er de fijn gehakte noten door. Spreid uit in een cirkel (een soort van dan hè?)op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de koek in de oven voor 25 minuten op 175 graden. Haal eruit en laat afkoelen.

severen: schep de koek met een spatel van de bakplaat en spreid er de kwark over. Verdeel er fruit naar keuze over en je hebt een heerlijk ontbijt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.