De spinaziestamppot met gehaktballetjes en gepocheerd eitje is verschoven naar vandaag. We hadden meer zin in haloumi/ courgettebeignets en parelcouscous à la Caponata, die erg lekker was in combinatie met de gele rozijnen, feta en basilicum.
Mijn eetdagboek van gisteren bestond uit:
Ontbijt: ik heb de kokosyoghurt ontdekt (AH), een plantaardige yoghurt van alpro, heerlijk met mijn vaak gemaakte granola (50 gram havermout gebakken met 35 gram gehakte noten, halve el honing in een tl kokosolie) hier een banaan in plakjes even in meewarmen de laatste minuut. Erg lekker met een klodder kokosyoghurt en geraspte kokos.
Tussendoor: water
Lunch: kop linzen/ courgettesoep van 1/2 courgette met sjalotje gefruit en teen knoflook, vijf minuten. Hier een 1/2 blik du puy-linzen (blik Bonduelle van 400 ml) bij en 400 ml groentenbouillon. Tien minuten zachtjes laten koken. Wat room erdoor en met staafmixer pureren. Als topping blokjes van 1/4 courgette en lenteui
Tussendoor: koffie met plak bananencake met kokosyoghurt (recept)
Avondeten: voorgerecht: haloumi/ courgettebeignets, van man’s kookclub l’homme Filet
Hoofdgerecht: Parelcouscous à la Caponata van voor drie personen: 200 gram parelcouscous koken volgens gebruiksaanwijzing , 1 aubergine in blokjes, 4 lenteuitjes, 2 rode paprika’s, 1 groene paprika, 2 tenen knoflook dit tien minuten op matig hoog vuur bakken. Dan erdoor 1/2 blik tomatenblokjes, el tomatenpuree even vijf minuten doorwarmen op matig vuur, 4 el taggio-olijven erdoor en 2 handen gele rozijnen. Nog een paar minuten zachtjes laten bakken, wanneer de saus te dik wordt iets water er bij doen. Maar het hoort wel aan de dikke kant te zijn.
Roer er op het laatst een flinke hand basilicum in reepjes door.
Dessert: kopje espresso
Tussendoor: toast met 35 gram pp blue d’auvergne en twee glazen droge witte wijn