Onze jongste zoon komt wekelijks eten met zijn lieve vriendin.
Steevast volgt dan de vraag “staat dit op je site?” Want dit is zoo lekker.
Alhoewel ik veel recepten met geroosterde groenten op mijn site heb staan, komt deze er toch ook bij.
Mijn receptensite zal namelijk altijd blijven bestaan, ook als ik oud en versleten ben en er wellicht niet meer zal zijn. Het zal namelijk beschikbaar blijven voor iedereen, en uiteraard voor mijn kinderen en kleinkinderen, die mijn gerechten graag willen blijven maken.
Zo blijven ze in de familie, en kunnen velen er nog met veel plezier uit koken.
Voor onderstaand recept kun je uiteraard ook vegetarisch gehakt nemen.
Je hebt nodig voor deze penne bolognese met geroosterde groenten:
voor vier personen:
voor de geroosterde groenten:
11/2 courgette in stukken
3 verschillende kleuren puntpaprika’s in stukken
250 g kleine tomaatjes doorgesneden 3 el olijfolie
zeezout
1 vel bakpapier
voor de bolognese-saus:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
2 tl oregano
300 gram rundergehakt of vega gehakt
peper en zout
Mutti tomatenpuree 140 g
blikje water om te verdunnen
voor de pasta:
300 gram (volkoren) penne
erbij:
grana padano 🧀
verse basilicum 🌿
bereiding geroosterde groenten: verdeel de gesneden groenten over een met bakpapier beklede bakplaat,
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden, (afhankelijk van je oven) en rooster deze gedurende 30 minuten,
Intussen maak je de bolognese saus en kook je de pasta gaar, tien minuten na roostertijd groenten
bereiding bolognesesaus: fruit de ui en knoflook heel zachtjes op laag uur gedurende vijf minuten in de olijfolie in kleine braadpan.
Doe er het gehakt bij en zet het vuur hoog, en roerbak gedurende vijf minuten.
Doe er nu de tomatenpuree, en de oregano 🌿 en bak deze even mee. Voeg er een blikje heet water aan toe tot de saus niet te dik en niet te dun is.
Laat de saus een kwartiertje stoven, en voeg er de laatste vijf minuten de geroosterde groenten aan toe.
Intussen kook je de penne gaar
Serveren: giet kokend water (kookwater penne) in vier diepe borden. Giet eruit en droog af.
Verdeel de pasta over de hete borden en verdeel er de bolognese saus met de geroosterde groenten over.
Garneer met wat basilicum. Zet de geraspte parano kaas erbij op tafel