Door trassie toe te voegen aan de saus krijg je een heerlijke hartige umami-smaak.
voor vier personen heb je nodig:
voor de paddestoelen-saus:
2 el olijfolie
1 uitje gesnipperd
1 teen knoflook geperst
2 bakjes kastanje-champignons in plakjes
200 ml crème fraiche
1 flinke tl trassie
vers gemalen peper
gehakte peterselie
4 zalmfilets à 125/ 150 g (ik koop de zalm altijd bij de lidl, scheelt in je portemonnee)
2 el olijfolie
zout en peper
!! Verwarm de borden voor op 80 graden
bereiding: fruit de ui en knoflook zachtjes in de olie. Zet het vuur hoger en bak de paddestoelen al omscheppend iets bruin. Doe er de trassie bij, de crème fraiche, maal er peper over en doe er 1/2 bekertje van de crème fraiche bij. Roer door en laat op laag vuur nog even staan. Roer er de gehakte peterselie door en proef of je het goed op smaak vindt. Zet het vuur uit onder de saus en ga verder met de zalm.
bereiding zalm: bestrooi de moten zalm licht met zout en maal er peper over. Verhit de olie in een anti-aanbakpan, bak de vis al rond schuivend met een vleestang, op half hoog vuur over de bodem van de pan. Bak eerst de onderkant vier minuten en dan de bovenkant, zorg dat het vuur niet te hoog staat, blijf daarom goed naar de kleur kijken. Belangrijk is om de moten door de pan te schuiven, zo krijg je een krokant korstje.
serveren: verwarm de paddestoelen-saus nog even op, en serveer op voorverwarmde borden met tagliatelle