Caprese met haloumi

We hadden zin in een frisse salade tussen de middag, en dachten aan caprése met prosciutto, want alleen met mozzarella en tomaat vinden wij een beetje flauw.
Hoe lekker ik prosciutto en parmaham ook vind, ik wil er het liefst een alternatief voor bedenken. Dat is goed gelukt door er dun gebakken haloumi voor in de plaats te gebruiken, dan heb je toch dat ziltige wat de salade zo’n lekkere pit geeft.

nodig voor 2 personen:
75 g gemengde salade
1 kleine rode ui in dunne halve ringen
12 olijven doorgesneden
12 snacktomaatjes doorgesneden
1 bol buffelmozzarella in achten
1/2 el olijfolie
8 dunne plakjes haloumi (te koop bij Turks/ Marrokaanse winkels)
1 tl oregano gedroogd

dressing:
5 el extra vergine olie
2 el goede kwaliteit balsamico
snufje zout en peper
1/2 tl gedroogde oregano

bereiding: verdeel de sla over de borden en klop een sausje van de dressing. Vermeng de sla met de dressing. Verdeel de ui, olijven, halve tomaatjes, en de
halve plakjes mozzarella over de sla. Bak de haloumi op half hoog vuur in een klein antiaanbak-pannetje in twee minuten bruin aan beide kanten. Verdeel de plakken haloumi over de salade en serveer.
Lekker met een knapperig stokbroodje.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.